Politie Drenthe

Donderdagmiddag

Hoogeveen, 05-04-2007

Vervolg brand in meubelzaak
HOOGEVEEN Het onderzoek van technische recherche heeft nog geen klaarheid gebracht in de oorzaak van de brand in de meubelzaak aan Het Haagje in Hoogeveen grotendeels door brand verwoest. Het onderzoek gaat vrijdag verder.

De brand werd omstreeks 04.00 uur gemeld. Het vuur woedde in het achterste gedeelte van het pand. Volgens de brandweer heeft de brand een tijd binnen in het gebouw gewoed voordat de melding is gedaan.

Zolang er geen aanwijsbare oorzaak is houdt de politie rekening met brandstichting. Daarom is donderdagmiddag een uitgebreid buurtonderzoek ingesteld in de omgeving van het pand.

De politie wil graag in contact komen met mensen die in de nacht van woensdag op donderdag iets bijzonders of verdachts hebben gezien bij- of in de omgeving van het pand van meubelzaak Maestro. De politie wil graag weten hoe laat de brand is ontstaan en mogelijk zijn er mensen die voor 04.00 uur daar iets hebben gezien wat achteraf op ene brand zou kunnen duiden. Ook is de politie geĂŻnteresseerd in verdachte personen of voertuigen. Men kan bellen met 0900-8844. (07-127950)

Auto weg na inbraak
HOOGEVEEN In de nacht van woensdag op donderdag is ingebroken in een woning aan De Drift in Hoogeveen. Men kwam binnen door een raam te forceren. De dief of dieven stalen uit de woning de sleutels van de auto van de bewoners, een grijze BMW 525, en verdwenen daarmee. (07-127984(

Om in contact te komen met de dienstdoende voorlichter van politie Drenthe of voor informatie over deze berichten kunt u bellen met 0592
- 45 1280.