Dienstenbond CNV

Nieuws

CNV Dienstenbond in overleg met OR Dekamarkt

5 april 2007
Categorie: algemeen nieuws dibo, nieuws homepagina dibo

Door: w.breunesse

CNV Dienstenbond heeft dinsdag 3 april een overleg gehad met de Ondernemingsraad (OR) van Dekamarkt. Doel van het gesprek was om nader kennis te maken. Daarnaast is er gesproken over de situatie op de werkvloer en de komende cao. CNV Dienstenbond wil graag betrokken zijn bij de ontwikkelingen bij Dekamarkt en wil snel in kunnen spelen op veranderingen op de werkvloer. Het contact met de OR kan daar een goede bijdrage aan leveren.

Ogen en oren
CNV Dienstenbond vindt het belangrijk om goed op de hoogte te zijn van hetgeen er op de werkvloer speelt. Ook bij Dekamarkt. Vandaar dat er contact is gezocht met de OR. Allereerst om eens nader kennis te maken, maar juist ook om te spreken over het werken bij Dekamarkt. Wij willen snel kunnen inspelen op datgene wat er onder het personeel van Dekamarkt leeft. Uiteraard zijn naast de OR juist onze leden de ogen en oren op de werkvloer. Zonder uw informatie zijn wij als vakbond niet in staat goed in te spelen op eventuele problemen. Houdt u ons op de hoogte?

Werk en privé
CNV Dienstenbond heeft met de OR onder andere gesproken over de vraag hoe goed het werken bij Dekamarkt te combineren valt met privé-zaken. Wij merken dat vooral de zorg voor kinderen soms moeilijk in het werkrooster valt in te passen. Maar ook het volgen van scholing of het doen van vrijwilligerswerk is niet altijd goed te combineren. Werkgevers willen dat personeel flexibel inzetbaar is, maar dat is niet altijd haalbaar. Daarom vindt CNV Dienstenbond dat werknemers veel meer zeggenschap moeten krijgen over hun eigen werktijden.

Cao
Met de OR is ook gesproken over de nieuwe cao. Op dit moment wordt onderhandeld over deze cao tussen de vakbonden en de werkgevers. Knelpunten zijn vooral de looptijd, de loonsverhoging en het werken op zaterdag. CNV Dienstenbond stelt een looptijd voor van 1 jaar met een loonsverhoging van 3%. Werkgevers willen een langere looptijd en een lagere loonsverhoging afspreken. Daarnaast ziet CNV Dienstenbond de zaterdag nog steeds als een bijzondere werkdag. Wij willen dat werknemers maximaal 18 zaterdagen hoeven te werken. Werkgevers stellen 24 zaterdagen als maximum. Daarnaast eisen wij een substantiële compensatie voor het werken op zaterdag.

Samen sterk
Door het contact met de OR van Dekamarkt proberen wij elkaar te versterken en goed op de hoogte te houden. Samen staan we sterk. Hoe meer leden wij hebben des te sterker wij ook staan in de gesprekken met de werkgevers over bijvoorbeeld de cao. Iedereen profiteert van een cao. Maar we kunnen alleen een goede cao afsluiten als we genoeg leden hebben. Alleen samen staan we sterk! Leden van CNV Dienstenbond hebben invloed op hun eigen arbeidsvoorwaarden. Een lidmaatschap kost natuurlijk geld. U betaalt naar draagkracht en arbeidssituatie tussen de 4,80 en 13,83 per maand. Voor dat geld bieden wij onder andere een compleet pakket aan rechtsbijstand, waarmee u al snel 150 bespaart ten opzichte van andere rechtsbijstandaanbieders.

Contact
Voor meer informatie over CNV Dienstenbond kunt u kijken op onze website: www.cnvdienstenbond.nl Heeft u vragen en/of opmerkingen n.a.v. deze info dan kunt u contact opnemen met bestuurder Wessel Breunesse, per telefoon, 035-6460580, of per e-mail, w.breunesse@remove-this.cnvdibo.nl