Gemeente Leeuwarden

Stoppen met roken tijdens `Week van de Gezondheid'

Bron: Gemeente Leeuwarden (05-04-2007) De `Week van de Gezondheid' is weer begonnen. Deze duurt van 5 tot 13 april. Zoals elk jaar pakken de Friese organisaties op het gebied van gezondheid en preventie dit gezamenlijk op. Dit jaar is het thema `Stoppen met roken'. Donderdag 5 april is de rook uitgeblazen bij het Stadhuis aan het Hofplein 38 in Leeuwarden. Wethouder Gerrit Krol gaf het startsein van de Astafette.

Thuiszorg De Friese Wouden, Verslavingszorg Noord Nederland, Stoppunt Fryslân en GGD Fryslân deelden ludieke asbakken uit aan het rokend publiek. Zij brachten de positieve punten van het niet-roken onder de aandacht en verwezen zij naar instanties die ondersteuning geven bij het stoppen met roken. Het rokend publiek werd door deze actie op het thema `Stoppen met roken' gewezen. Na het startsein reed de Asbakkoerier over de Nieuwestad, langs kantoren, bedrijven en scholen.

De Astafette wordt vervolgd in Heerenveen op dinsdag 10 april als GGD Fryslân het stokje doorgeeft aan Verslavingszorg Noord Nederland. Donderdag 12 april vervolgt Thuiszorg de Friese Wouden de Astafette in Drachten en vrijdag 13 april eindigt Stoppunt Fryslân in Sneek.