Gemeente Hardenberg

Hardenberg presenteert eerste bezoekersgids voor toeristen

De gemeente Hardenberg heeft vanmiddag de eerste bezoekersgids voor toeristen gepresenteerd. Met de titel Beleef Hardenberg wordt in een fraai vormgegeven boekwerk van 41 paginas een zo volledig mogelijk overzicht gegeven van dat wat de gemeente Hardenberg te bieden heeft aan toeristische bezoekers. Burgemeester Bert Meulman overhandigde het eerste exemplaar vanmiddag aan de familie Veurink, die te gast is op de Jungle Avonturencamping in Rheeze. Het is de bedoeling om de gids jaarlijks te gaan uitgeven.

Wie bij de VVV of bij recreatiebedrijven het folder- en brochureaanbod bekijkt treft op zich best veel informatie aan over attracties en evenementen in de gemeente Hardenberg. Echter tot nu toe bestond er nog geen medium, waarin zoveel mogelijk van wat de hele gemeente Hardenberg te bieden heeft, in één oogopslag voor de recreatieve bezoekers op een rijtje is gezet. Dat is het uitgangspunt geweest bij de samenstelling van deze bezoekersgids, zegt burgemeester Bert Meulman. En als ik dan kijk naar het resultaat, ben ik best trots. Niet alleen omdat de gids er fraai uitziet en goede informatie biedt, maar vooral ook, omdat ik een goed beeld heb gekregen van wat recreatiebedrijven en instellingen in de gemeente Hardenberg allemaal doen om onze gasten een zo aangenaam mogelijk verblijf te laten beleven.

Attracties en evenementen

De bezoekersgids Beleef Hardenberg geeft de lezer een redelijk compleet beeld van wat recreanten in de gemeente Hardenberg kunnen vinden op het gebied van attracties, activiteiten en evenementen. Het overzicht is ondergebracht in verschillende hoofdstukken, zoals Natuurlijk Hardenberg, Historisch Hardenberg, Hardenberg, cool voor jongeren, Actief Hardenberg, Evenementen in Hardenberg en een hoofdstuk over Shoppen, stappen en cultuur snuiven. Per hoofdstuk wordt steeds algemene informatie verstrekt. Verder wordt er een overzicht gegeven van bezienswaardigheden, attracties, evenementen en activiteiten. Het geheel is weergegeven in een frisse vormgeving met prachtige fotos.

Bezoekers

We richten ons met name op de bezoekers, die er al voor hebben gekozen om naar onze omgeving te komen. Voor hen is het een handig naslagwerk om activiteiten te ondernemen. Daarnaast komt de bezoekersgids op korte termijn ook via internet beschikbaar, aldus Meulman. Natuurlijk is het ook belangrijk om ons gebied zodanig in de schijnwerpers te zetten, dat steeds mensen ervoor kiezen om hier hun vakantie door te brengen. Om daarvoor nieuwe impulsen te ontwikkelen zijn we in gesprek met de recreatieondernemers en de VVV.

Eerste uitgave

Volgens Meulman is het goed mogelijk dat de gids nog onvolkomenheden bevat. Het is de eerste keer dat we dit nu hebben gedaan. Mochten mensen suggesties voor verbetering hebben, dan horen we dat graag, want het doel is om vanaf nu elk jaar zon gids te gaan uitgeven. De Hardenbergse bezoekersgids is gedrukt in een oplage van 27.000 exemplaren en wordt op dit moment intensief verspreid. Op centrale punten en natuurlijk bij de recreatiebedrijven treffen mensen de gids opvallend aan in een eigen display. De gids wordt gefinancierd door de gemeente Hardenberg. Verder participeert een aantal recreatiebedrijven in de vorm van kortingsbonnen en advertenties. De VVV is nauw betrokken geweest bij de inhoudelijke samenstelling. De realisatie van het boekwerk is één van de speerpunten uit het actieprogramma Recreatie & Toerisme en het onderdeel Hardenberg op de kaart uit het meerjarenprogramma.
Lees voor Lees voor