Gemeente Zandvoort


Kunst op School stippelt route uit voor Zandvoortse kinderkunstenaars

(05 april 2007)

Kunst op School stippelt een nieuwe route uit voor Zandvoortse kinderkunstenaars. De Zandvoortse basisscholen hebben zich inmiddels aan het concept verbonden. In het schooljaar 2007/2008 doen hun groepen 8 en de brugklas van de Gertenbachschool mee.

Rebel en Jansen
Bedenkers van het concept zijn Marianne Rebel en Hilly Jansen. Twee bekende Zandvoortse kunstenaars, die nauw betrokken zijn bij Zandvoort en de Zandvoortse samenleving. Beiden hebben een lange staat van dienst als zelfstandig kunstenaars. Die kennis brengen zij enthousiast in. Onder inspirerende leiding van deze twee kunstenaressen gaan de kinderen schilderen en mozaïeken.

Winkel
De lessen zijn een startpunt van een traject waarin de geschilderd en met mozaïek gewerkt wordt. Aansluitend zullen de werkstukken geëxposeerd worden in het centrale winkelgebied van Zandvoort als eerste Kinder Kunstlijn van Nederland. De route reikt verder. Marianne en Hilly gaan zich inzetten om van de mooiste werken mogelijk een kinderpostzegelserie te laten maken en tot slot willen zij beiden het concept op een nationaal niveau tillen.

Jong
Wethouder Toonen, met onder meer Kunst en Cultuur in de portefeuille: 'De gemeente ondersteunt het project Kunst op School omdat het goed is om jonge mensen bekend te maken met kunst en cultuur. Ze leren schilder- en mozaïekvaardigheden en zien dat je er wat mee kunt doen. Dat betekent dat je kunst heel dichtbij brengt.'