Gemeente Brunssum

Minimaregelingen verlengd

De minimaregelingen, die de gemeenten Brunssum, Onderbanken en Landgraaf tot 1 januari 2007 kenden, worden verlengd. Nadat bij de drie gemeenten en bij de intergemeentelijke sociale dienst van Brunssum, Onderbanken en Landgraaf (ISD BOL) signalen waren ontvangen van cliëntenraden en bezwaarschriften binnen kwamen van burgers, werd duidelijk dat er een vacuüm was ontstaan door het intrekken van de oude regelingen. De gemeentebesturen hebben vervolgens, in overleg met ISD BOL, besloten om de oude minimaregelingen te verlengen.

logo isdbol

Dit houdt in dat burgers van de drie gemeenten met een inkomen op minimumniveau ook na 1 januari 2007 in aanmerking kunnen komen voor de regelingen die golden tot 1 januari 2007. Dit geldt ook voor burgers die een afwijzing hebben ontvangen op hun aanvraag vanaf 1 januari 2007. Deze personen kunnen zich melden voor een nieuwe aanvraag.

Verschillende regelingen

De regelingen verschillen per gemeente. In Brunssum kent men een participatieregeling en een regeling voor chronisch zieken en gehandicapten. In Onderbanken kent men een regeling voor schoolkosten en een regeling voor chronisch zieken en gehandicapten. In Landgraaf is er een minimaregeling voor sociaal-culturele en sportieve activiteiten en een minimaregeling voor 65-plussers.

Al deze minimaregelingen worden tegenwoordig uitgevoerd door ISD BOL.

Aanvragen Brunssum

Inwoners van Brunssum kunnen hun vragen stellen en aanvraagformulieren ophalen aan de balie van ISD BOL (balie van Sociale zaken) in het gemeentehuis te Brunssum. Deze balie is geopend op maandag tot en met vrijdag van 8.30 uur tot 12.30 uur en op woensdag ook 's middags van 13.30 uur tot 17.00 uur.


---