Ministerie van Financiën

VNO-NCW en MKB sluiten zich aan bij het Nederlandse Taxonomie Project

nieuwsbericht | 05-04-2007 | Directie Voorlichting

Voorzitter Wientjes van VNO-NCW, ondertekende vandaag mede namens MKB het convenant waarin zij zich aansluiten bij het Nederlandse Taxonomie Project. Staatssecretaris de Jager was bij de feestelijke ondertekening aanwezig. Met de ondertekening geven deze organisaties een krachtig signaal af aan ondernemers om de aangereikte lastenverlichting te omarmen.

Door gebruik te maken van dezelfde financiële rapportagetaal: eXtensible Business Reporting Language (XBRL) kunnen ondernemers sinds
1 januari 2007 besparen op hun administratieve lasten. Deze taal maakt het makkelijker om financiële en zakelijke informatie gestructureerd en gestandaardiseerd te verzamelen, te verwerken en uit te wisselen. Hier kunnen ondernemers onder andere gebruik van maken bij het doen van aangifte bij de Belastingdienst, het aanleveren van data bij het Centraal bureau voor de Statistiek en het aanbieden van de jaarrekening bij de Kamer van Koophandel. Sinds de start van het convenant in juni 2006, hebben ruim tachtig overheids- en marktpartijen zich bij het convenant aangesloten.

Meer informatie


* Het Nederlandse Taxonomie Project


* Laatst aangepast: 05-04-2007