Gemeente Enschede

Wethouder Myra Koomen en regiomanager Rob Boer ondertekenen overeenkomst

15 vrouwen aan het werk bij 't Bouwhuis

Regiomanager Rob Boer (Twentse Zorgcentra) en wethouder Myra Koomen (gemeente Enschede) hebben donderdag 5 april jl. een overeenkomst ondertekend. Hierdoor kunnen 15 allochtone vrouwen die een beroep deden op de bijstand per 1 september aan de slag bij 't Bouwhuis en daardoor hun eigen inkomen verdienen.

Het project start op 23 april met een stageperiode van vier maanden. Per 1 september krijgen 15 vrouwen een leerovereenkomst van 't Bouwhuis en komen zij in dienst bij 't Bouwhuis. De kandidaten worden in twee jaar opgeleid tot niveau 3 verzorgende. De gemeente heeft samen met 't Bouwhuis de werving en selectie verzorgd. Er zijn inmiddels 15 dames geselecteerd, onder meer afkomstig uit Marokko, Ghana, Syrië, Mexico, Georgië, Libanon, Turkije, Togo etc.

Belang de Twentse Zorgcentra
De Twentse Zorgcentra streeft ernaar om het personeelsbestand een afspiegeling te laten zijn van de cliëntpopulatie. Het aandeel aan allochtone medewerkers blijft op dit moment ver achter bij het aandeel van allochtone cliënten. Door dit project komt er een flinke toevoeging aan het personeelsbestand van 't Bouwhuis.

Belang gemeente
De gemeente vindt het project belangrijk omdat 15 vrouwen de mogelijkheid krijgen om weer op eigen benen te staan en zelf in hun eigen inkomen te voorzien. Door de combinatie van opleiding en een werkgever die reële vacatures heeft, biedt dit traject een echt perspectief voor vrouwen. De gemeente draagt bij in de loonkosten van de deelneemsters voor de tijd dat zij het opleidingstraject volgen.

5 april 2007