Gemeente Abcoude


Herinrichting Burg. Dedelstraat eo

Wat is al gedaan?
Wat gaat er gebeuren?
Planning
Afstemming plannen omwonenden
In september 2007 start de gemeente met herinrichtingswerkzaamheden in de Burgemeester Dedelstraat en omgeving. Concreet gaat het om de volgende straten in Abcoude: de Doude van Troostwijkstraat (gedeeltelijk), de Burgemeester Dedelstraat , de Burgemeester Quarles van Uffordstraat, de Burgemeester Bentinckstraat, de Johan van Gorkumstraat, de Reyer Spreystraat, de Theo Snoekstraat, de Henk Oostveenstraat en de Leo Dongelmansstraat.
Kaart Burgemeester Dedelstraat eo

Wat is al gedaan?

De gemeente is begin 2007 begonnen met de voorbereidende werkzaamheden voor de herinrichting van de buurt. Deze bestonden uit onderzoekswerkzaamheden in de betrokken straten. Daarnaast heeft de gemeente samen met een afvaardiging van de Vereniging Bescherming Woonklimaat Abcoude Zuid uitgangspunten opgesteld voor de herinrichting van de wijk.

Wat gaat er gebeuren?

Het project herinrichting Burgemeester Dedelstraat en omgeving omvat verschillende werkzaamheden. De gemeente wil met dit project verbetering aanbrengen in de buurt op verschillende punten: de riolering, verkeersveiligheid en groenvoorziening. Concreet gaat de gemeente volgende werkzaamheden uitvoeren:
De bestaande riolering vervangen door een nieuwe riolering voor vuilwater
Naast de vuilwaterriolering een aparte leiding aanleggen voor het afvoeren van het hemelwater van de wegverhardingen naar de watergangen De aansluitleidingen van het riool naar de woningen vervangen (tot aan de erfgrens)
Alle bestaande tegels en klinkers vervangen door nieuwe Het aanbrengen van verhoogde plateaus op enkele verkeerskruispunten (voorstel)
Aanleg van parkeervoorzieningen
Verbetering gemeentelijk groen in de straten, zoals het planten van bomen
De onderstaande afbeelding is het voorlopig ontwerp voor de herinrichting zoals gepresenteerd tijdens de inloopbijeenkomst van 13 maart 2007. U kunt dit bestand hieronder ook downloaden in PDF formaat.
Voorlopig ontwerp
Acrobat PDF-bestand Voorlopig ontwerp

Planning

Begin september starten de uitvoerende werkzaamheden. Wij verwachten dat de herinrichting van de woonomgeving Burgemeester Dedelstraat en omgeving eind 2007 is afgerond. Samen met de aannemer wordt een gedetailleerde werkplanning opgesteld. Wanneer deze bekend is, plaatsen wij het op deze pagina.

Afstemming plannen omwonenden

Voor omwonenden organiseerde de gemeente op dinsdag 13 maart 2007 een inloopbijeenkomst over het herinrichtingsplan. Omwonenden kregen gelegenheid te reageren op het herinrichtingsplan. De gemeente is nu bezig het plan zoveel mogelijk aan de reacties en suggesties aan te passen. Daarnaast heeft de gemeente overleg over de plannen met een afvaardiging van de Vereniging Bescherming Woonklimaat Abcoude Zuid.