Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Stem op het mooiste brandpreventie-idee

Designwedstrijd Mooi uit de brand presenteert de tien genomineerde ontwerpen

Den Haag, 5 april 2007 - Vanaf vandaag kan het Nederlandse publiek stemmen op zijn of haar favoriete brandpreventieontwerp via www.mooiuitdebrand.nl. Op de site van de designwedstrijd staan inzendingen van studenten uit Amsterdam, Delft, Den Haag, Eindhoven en Utrecht. Mooi uit de brand is een initiatief van het Verbond van Verzekeraars. In november vorig jaar werden studenten aan Nederlandse designopleidingen opgeroepen om een mooi en effectief brandpreventiemiddel te ontwerpen voor gebruik in huis. Eind februari nomineerde de jury de tien beste ideeën. De genomineerde ideeën zijn inmiddels uitgewerkt tot proefmodellen.

Publieksprijs
Iedereen kan de ontwerpen bekijken op de website www.mooiuitdebrand.nl. Hier zijn foto's en korte beschrijvingen van de genomineerde ontwerpen te vinden. Bezoekers van de website kunnen gedurende de maand april hun stem uitbrengen op het mooiste, slimste of grappigste ontwerp. Onder alle stemmers wordt een brandveiligheidskeuring van hun woning door de Brandweer Den Haag verloot. De bedenker van het ontwerp dat de meeste stemmen krijgt, ontvangt de publieksprijs.

De tien genomineerde ideeën: brandblusser ResQube van Max van den Eijnden, de multifunctionele blusdekenset van Kirsten Voortman, de brandblusser van Sanne Pelgrom en Maarten Heijltjes, rookmelder Chick-a-Dee van Louise van der Veld, het blusgordijn van Sanne Pelgrom en Maarten Heijltjes, Brandschoon, brandtrap vs. bloembak van Joni Neelen, de rookmelder in het ophangpunt van een lamp van Guido Reijnders, de Loeilamp van Maarten Oevering, vluchtroutesysteem Evaq van Ruud-Peter Lemmens en rookmelder Het Zonnetje van Stephanie Fiseler.

Klavertje Vuur
Eind april buigt de jury zich over de uitgewerkte ideeën. Zij letten in deze tweede en laatste juryronde vooral op produceerbaarheid. Het beste ontwerp wordt namelijk in productie genomen zodat het straks ook beschikbaar is voor de consument. Op 9 mei vindt de officiële prijsuitreiking plaats in het Designbusiness Centrum in de Caballero Fabriek in Den Haag. Tijdens deze 'Grande Finale' reikt juryvoorzitter Ed Annink (designer, oprichter Ontwerpwerk) het Klavertje Vuur uit aan de winnaar van Mooi uit de brand. Ook wordt de winnaar van de publieksprijs bekend gemaakt en wordt ¤ 12.000 aan prijzengeld verdeeld.

Prominente plek voor brandpreventie
Volgens het Verbond van Verzekeraars wordt in de Nederlandse huishoudens nog te weinig aan brandpreventie gedaan. "Mensen vinden rookmelders en blussers over het algemeen lelijk en niet bij het interieur passen. Bovendien kost het installeren ervan vaak te veel tijd waardoor brandpreventiemiddelen ongebruikt in de kast verdwijnen. Met 'Mooi uit de brand' willen wij brandpreventie een prominente plek in huis geven'', aldus Leo de Boer, directeur van het Verbond van Verzekeraars.

-Einde bericht-

Voor nadere informatie en hoge resolutie afbeeldingen: Winkelman en Van Hessen, Wedstrijdsecretariaat Mooi uit de brand, Liesbeth Burger, tel: 070 - 416 16 16
www.mooiuitdebrand.nl, email: info@mooiuitdebrand.nl

www.mooiuitdebrand.nl
info@mooiuitdebrand.nl