Gemeente Dongen


Overweldigende belangstelling voor presentatie centrumplannen

Tijdens een zeer drukbezochte informatiebijeenkomst op donderdag 5 april presenteerden de WPM Groep en Rabo Vastgoed hun plannen voor het centrum van Dongen. WPM Groep liet een centrum zien met nieuwe straatjes waar je kunt winkelen en met woningen aan de achterzijde van de Hoge Ham. Rabo Vastgoed creëerde een hart voor Dongen; een vergroot Looiersplein, een brink, met aandacht voor winkels en horeca.

De bijna driehonderd bewoners, ondernemers en andere belangstellenden toonden zich zeer betrokken bij de plannen en discussieerden mee over de themas Wonen, Winkelen, Verkeer en parkeren, Horeca en Vorm en sfeer.

Enquêteformulier
Het gemeentebestuur wil graag van u weten hoe u over de plannen denkt. Op www.dongen.nl, Plannen en projecten, Project winkelcentrum vindt u een enquêteformulier waarop u uw mening kunt geven over de onderdelen van de twee plannen. Wilt u de plannen van de ontwikkelaars nog eens rustig nalezen? Dat kan eveneens op www.dongen.nl. Bovendien kunt u tot 4 mei de expositie van beide plannen in het gemeentehuis bezoeken.

Raadsdiscussie
Op woensdag 18 april begint om 19.30 uur een discussieavond met de gemeenteraad onder leiding van prof. drs. F. Asselsbergs (voormalig directeur van de Rijksdienst voor de Monumentenzorg). WPM Groep en Rabo Vastgoed presenteren dan opnieuw hun plannen en maken duidelijk wat zij met de vragen en opmerkingen van 5 april hebben gedaan.

Het vervolg
In het najaar wil het college van B&W, mede op basis van de reacties van bewoners, ondernemers, raadleden en andere belangstellenden, een keuze maken voor een van de plannen. Vervolgens zal de geselecteerde ontwikkelaar het plan verder uitwerken en kunnen de benodigde procedures beginnen. In 2015 moet het nieuwe centrum van Dongen klaar zijn. Uiteraard houden we u steeds op de hoogte van de ontwikkelingen via bijeenkomsten, de Informatiekrant en www.dongen.nl.

Laatst gewijzigd: 11-4-2007