Pijnacker-Nootdorp


datum 5 april 2007

Onderzoek naar leefbaarheid
De gemeente heeft deze week 3.600 vragenlijsten verstuurd naar inwoners in zestien wijken. Doel van dit onderzoek is de mening van bewoners over de leefbaarheid in beeld te brengen.

Met rapportcijfers kunnen bewoners aangeven hoe zij denken over allerlei aspecten denken. Wat vinden zij fijn in hun wijk en wat moet vooral veranderen? In enkele minuten kan men dit aangeven op het vragenformulier.

Het leefbaarheidsonderzoek van de gemeente wordt iedere twee jaar gehouden om een helder beeld te krijgen over de ontwikkeling van de leefbaarheid in de wijken van Pijnacker, Nootdorp en Delfgauw. Inwoners weten als geen ander wat er in hun woonomgeving goed of minder goed is en waar zich problemen kunnen voordoen, als niet tijdig wordt ingegrepen.

Na eerdere onderzoeken in 2003 en 2005 wordt het onderzoek nu voor de derde keer gehouden. Zodoende kan de gemeente ontwikkelingen volgen en effecten meten van genomen maatregelen.

De resultaten van het onderzoek worden in augustus bekend gemaakt. Waar mogelijk neemt de gemeente maatregelen om de leefbaarheid te behouden of te verbeteren. Inwoners, die de enquête ontvangen, kunnen de vragenlijst terugsturen tot uiterlijk 25 april. Onder alle inzenders worden 20 cadeaubonnen van 25 verloot.