Siemens

Persbericht

0704.918

Bocholt, donderdag 5 april 2007

Draadloos gecodeerd telefoneren met de Siemens Gigaset SL965

Voor veel ondernemingen is vertrouwelijke communicatie ter bescherming van bedrijfsgeheimen van levensbelang. De technologische vooruitgang biedt onbevoegden echter steeds meer mogelijkheden telefoongesprekken in het netwerk af te luisteren en dataverbindingen te onderscheppen. Met de Gigaset SL965 presenteert Siemens Home and Office Communication Devices de eerste draadloze DECT-telefoon voor een gecodeerde point-to-point-spraaktransmissie. Het toestel biedt dezelfde uitstekende spraakkwaliteit die gebruikers van conventionele draadloze Gigaset-toestellen gewend zijn.

Tot voor kort moesten zakelijke gebruikers bij beveiligde telefoongesprekken een slechtere kwaliteit en comfort voor lief nemen, want bij gecodeerde gesprekken was men aangewezen op draadgebonden telefoontoestellen en dus aan één ruimte. Bovendien was de spraakkwaliteit van deze toestellen vaak slechter. De Gigaset SL965 echter combineert de voordelen van een gangbare draadloze Gigaset-telefoon met die van de modernste coderingstechniek. De Gigaset SL965 is voorzien van een innovatieve Digital Signal Processor (DSP) en de meest actuele coderingsstandaards, onder andere de eerste 3072-Bit Public-Key-Generation voor beveiligde spraakverbindingen ter wereld.
Bij de ontwikkeling van het product konden we profiteren van synergie-effecten binnen Siemens AG op het gebied van coderingstechniek. Hierdoor beschikken we nu over een product dat voor onze klanten tijdens privé- of zakelijke gesprekken maximale beveiliging op het allerhoogste technische niveau biedt, aldus Nicholas Ord, Vice President Innovation van Siemens Home and Office Communication Devices.
De combinatie van synchrone en asynchrone coderingen en secure-hash-algoritmen die met name bij banken worden gebruikt, zorgt voor maximale beveiliging en een zeer snelle codering. Bij de Gigaset SL965 werden de spraakkwaliteit bij gecodeerde oproepen en het bereik geoptimaliseerd. Het genereren van sleutels, verificatie en decodering vinden volledig plaats in de handset, waardoor maximale veiligheid wordt bereikt.
In afgesloten ruimten kan eenvoudig afluisterapparatuur worden aangebracht. Omdat de gesprekken via de Gigaset SL965 draadloos worden gevoerd, ontstaat een extra veiligheidsaspect. Zo kan de gebruiker bijvoorbeeld met het toestel ook buiten in de tuin telefoneren, waardoor de risico's van gesloten ruimten kunnen worden voorkomen. Het beveiligde draadloze toestel zal vanaf het tweede kwartaal 2007 bij de gespecialiseerde detailhandel verkrijgbaar zijn.

Siemens Home and Office Communication Devices GmbH & Co KG is een volle dochter van Siemens AG. De onderneming is actief op het gebied van design, ontwikkeling, productie en distributie van het totale assortiment Siemens Gigaset-producten, zoals draadloze telefoontoestellen, draadgebonden telefoontoestellen voor het vaste net en Voice over IP (VoIP) alsmede breedbandproducten en home-media-apparatuur. De onderneming opereert wereldwijd en behaalde in het boekjaar 2006 ( ultimo 30 september) een omzet van circa 960 miljoen euro.

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Afdeling Persvoorlichting, Josje Mosies
Tel: (070) 333 2095
e-mail: josje.mosies@siemens.com
Zie voor alle persberichten internet: www.siemens.nl/persinfo