Siemens

Persbericht

0704.919

Bocholt, donderdag 5 april 2007

Alleskunner met antwoordapparaat voor het hele gezin: de Gigaset C455 IP

Met de Gigaset C455 IP is overschakelen op internettelefonie heel eenvoudig. Het toestel maakt gebruik van nieuwe VoIP-diensten, zoals De Telefoongids en De Bedrijvengids. Het hybride toestel met ingebouwd antwoordapparaat beschikt zowel over een aansluiting voor het vaste telefoonnet als over een ethernet-aansluiting. Door op de verbindingstoets te drukken, kiest de gebruiker de gewenste soort verbinding - een PC is hiervoor niet nodig. En dat de C455 IP een ideaal toestel is voor familiegebruik blijkt wel uit het feit dat er tot zes andere handsets kunnen worden aangemeld. Bovendien kunnen er niet alleen tot zes verschillende VoIP-accounts worden aangemaakt (ook bij verschillende providers), maar kunnen ook drie gesprekken tegelijkertijd worden gevoerd: twee via internet, één via het vaste telefoonnet.

Met de Gigaset C455 IP kan ook iemand zonder affiniteit met techniek profiteren van de vele voordelen die het voordelig bellen via internet te bieden heeft. Via de geïntegreerde ethernet-aansluiting wordt het toestel rechtstreeks aangesloten op de router. Het is niet meer noodzakelijk om een PC aan te sluiten. Aangezien het toestel ook over een gebruikelijke vaste telefoonaansluiting beschikt, kan de gebruiker kiezen over welke verbinding hij een gesprek wil voeren - hiervoor volstaat één druk op de knop.
Dankzij de installatie-wizard van de handset verloopt de configuratie zeer eenvoudig. Na het selecteren van het land en de provider worden de instellingen automatisch online opgevraagd en geladen.

Vervolgens dienen de toegangsgegevens via de toetsen van de handset te worden ingevoerd. En daarna verloopt een internetgesprek net zo eenvoudig als een gesprek via de vaste telefoonlijn.Het geïntegreerde antwoordapparaat neemt elke inkomende oproep aan die de gebruiker zelf niet kan beantwoorden. De Gigaset C455 IP beschikt over maximaal 30 minuten opnametijd. De opgeslagen berichten kunnen, na het invoeren van een 4-cijferige PIN-code, ook op afstand worden beluisterd. Naast het opslaan van gesproken berichten kunnen ook telefoongesprekken worden opgenomen.
Het hybride toestel ondersteunt de toegang tot de online-telefoongidsen - De Telefoongids en De Bedrijvengids - met meer dan 30 miljoen vermeldingen.
En ook de overige functies mogen er zijn: de Gigaset C455 IP heeft een groot verlicht kleurendisplay en is voorzien van een SMS-functie voor berichten met maximaal 160 tekens. Het geïntegreerde telefoonboek biedt ruimte voor 100 contacten en de geavanceerde handsfree-functie beschikt over uitstekende spraak- en ontvangstkwaliteit.

Siemens Home and Office Communication Devices GmbH & Co KG en volle dochter van Siemens AG. De onderneming is actief op het gebied van design, ontwikkeling, productie en distributie van het totale assortiment Siemens Gigaset-producten, zoals draadloze telefoontoestellen, draadgebonden telefoontoestellen voor het vaste net en Voice over IP (VoIP) alsmede breedbandproducten en home-media-apparatuur. De onderneming opereert wereldwijd en behaalde in het boekjaar 2006 ( ultimo 30 september) een omzet van circa 960 miljoen euro. Voor meer informatie zie: www.siemens.nl/gigaset.

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Afdeling Persvoorlichting, Josje Mosies
Tel: (070) 333 2095
e-mail: josje.mosies@siemens.com
Zie voor alle persberichten internet: www.siemens.nl/persinfo