Siemens

Persbericht

0704.920

Bocholt, donderdag 5 april 2007

Prijswinnend design: de Gigaset SL370 en SL375

Siemens verlegt de grenzen met de draadloze toestellen Gigaset SL370 en de Gigaset SL375 met antwoordapparaat. Het compacte toestel met zwart/chromen afwerking voldoet aan de hoogste eisen op het gebied van design en ergonomie en koppelt geavanceerde techniek aan superieure functionaliteit. De Bluetooth-verbinding van het toestel kan worden gebruikt om een headset aan te sluiten of om adresgegevens uit te wisselen met een mobiele telefoon of PC. En: het bijzondere uiterlijk van de nieuwe draadloze toestellen is nu al bekroond met de if-Designprijs.

114 mm lang, 46,5 mm breed en 22,6 mm dun - de nieuwe Siemens Gigaset SL370 is de kleinste draadloze telefoon in het Gigaset-portfolio en is niet groter dan een moderne mobiele telefoon. Mede daardoor wordt het toestel al gauw een permanente begeleider in huis. Achter het design gaat de modernste techniek schuil: handsfree draadloos telefoneren via een Bluetooth-headset is niet langer voorbehouden aan gebruikers van mobiele telefoons. Bovendien kunnen via de draadloze verbinding ook adresgegevens als vCard van de mobiele telefoon naar de draadloze telefoon worden gekopieerd. Het telefoonboek biedt ruimte voor 250 complete adressen met drie telefoonnummers, een e-mailadres en een verjaardagsvermelding. Deze gegevens kunnen ook op de PC in Outlook-formaat worden ingevoerd. Met Picture CLIP" (FotoWeergave) kunnen aan contacten bovendien afbeeldingen worden toegewezen, die bij een oproep op het grote kleurendisplay met hoge resolutie worden weergegeven. Met behulp van de comfortabele navigatietoets is het gecombineerde symbool/tekst-menu eenvoudig en intuïtief te bedienen.

Het uitgebreide functie-aanbod omvat bovendien een comfortabele handsfree-functie, trilalarm, SMS-functionaliteit, ruimtebewaking, polyphonic ringtones en organizerfuncties met kalender. Wie in huis graag over meerdere toestellen beschikt, kan tot zes handsets bij het basisstation aanmelden.
Bovendien beschikt de Gigaset SL375 over een geavanceerd antwoord-apparaat met 35 minuten opnametijd.
Het contrast tussen de glanzende lijst in chroom-look en het matzwarte oppervlak van de handset geven het toestel een bijzonder elegant en hoogwaardig uiterlijk. Dit wordt nog eens benadrukt door de chroomkleurige, afzonderlijke lader, waarmee de Gigaset SL370/375 overal in huis kan worden neergezet.
De Gigaset SL370 en de Gigaset SL37H - de losse handset inclusief lader - zijn vanaf juni verkrijgbaar, de Gigaset SL375 vanaf augustus.

Siemens Home and Office Communication Devices GmbH & Co KG is een volle dochter van Siemens AG. De onderneming is actief op het gebied van design, ontwikkeling, productie en distributie van het totale assortiment Siemens Gigaset-producten, zoals draadloze telefoontoestellen, draadgebonden telefoontoestellen voor het vaste net en Voice over IP (VoIP) alsmede breedbandproducten en home-media-apparatuur. De onderneming opereert wereldwijd en behaalde in het boekjaar 2006 ( ultimo 30 september) een omzet van circa 960 miljoen euro.

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Afdeling Persvoorlichting, Josje Mosies
Tel: (070) 333 2095
e-mail: josje.mosies@siemens.com
Zie voor alle persberichten internet: www.siemens.nl/persinfo