Siemens

Persbericht

0704.921

Bocholt, donderdag 5 april 2007

Gigaset SX762 WLAN dsl: het triple play systeem voor entertainment, communicatie, surfen en netwerken

Video, internet, telefonie en netwerken in één apparaat: De Gigaset SX762 WLAN dsl biedt een compleet spectrum van
communicatiemogelijkheden voor thuis en/of kantoor. Deze nieuwe 'triple play home gateway' van Siemens is flexibel, snel en ruim voorzien van verschillende functies. Het apparaat laat zich eenvoudig installeren en configureren. Het combineert een draadloze internet-router met een USB-aansluiting, twee analoge poorten en vier Ethernet-aansluitingen voor een PC-netwerk. De Gigaset SX762 WLAN dsl is geschikt voor zowel internet- als analoge telefonie en heeft een geïntegreerd telefoonsysteem met firewall-functies voor nog meer comfort en veiligheid. En als klap op de vuurpijl is het systeem ook nog geschikt voor 'remote management', zodat software-upgrades op afstand kunnen worden uitgevoerd.

Telefoon, fax en antwoordapparaat worden aangesloten via twee analoge poorten, terwijl PC's, IP-toestellen en andere LAN-apparatuur op de vier Ethernet-poorten worden aangesloten. En dan is er nog aansluiting van een printer of opslagmedium op de USB 2.0 host-poort mogelijk. Om het spectrum van internet-communicatiemogelijkheden ten volle te benutten, kan ook een televisie set-top-box voor home entertainment worden aangesloten.

De Gigaset SX762 WLAN dsl biedt de gebruiker de keuze om via het vaste analoge netwerk of via het internet te bellen. De nieuwe Gigaset-functies ondersteunen tot zes verschillende VoIP-accounts en maken allerlei soorten internet-gebaseerde communicatie mogelijk.

Technologie en design gaan hand in hand. Het innovatieve Gigaset-model heeft een eenvoudig, gestroomlijnd design en een neutrale kleur die in elk interieur past.

Het systeem is met een uitgebreide firewallfunctie uitgerust die het lokale netwerk tegen ongewenste toegang uit het internet beveiligt. Voor vele toepassingen op internet, zoals spelletjes, videoconferenties, telefoneren enz. is de mogelijkheid tot toegang vanaf het internet tot lokale toepassingen vereist. De configuratie van de router laat gewoonlijk geen toegang van "buiten toe en ondersteunt alleen internettoepassingen die aan een uitgaande verbinding genoeg hebben.

De SX762 is uitgerust met modems die geschikt zijn voor zg. ADSL2+. Deze snelle vorm van ADSL heeft voldoende bandbreedte aan boord voor de overdracht van Digitale TV via Internet. IPTV wordt de concurrent van Digitale TV via de Kabel en de SX762 is er klaar voor!

Siemens Home and Office Communication Devices GmbH & Co KG is een volle dochter van Siemens AG. De onderneming is actief op het gebied van design, ontwikkeling, productie en distributie van het totale assortiment Siemens Gigaset-producten, zoals draadloze telefoontoestellen, draadgebonden telefoontoestellen voor het vaste net en Voice over IP (VoIP) alsmede breedbandproducten en home-media-apparatuur. De onderneming opereert wereldwijd en behaalde in het boekjaar 2006 ( ultimo 30 september) een omzet van circa 960 miljoen euro.

Nadere inlichtingen voor de redactie:
Afdeling Persvoorlichting, Josje Mosies
Tel: (070) 333 2095
e-mail: josje.mosies@siemens.com
Zie voor alle persberichten internet: www.siemens.nl/persinfo