AXA Verzekeringen

Jan van den Berg herboren terug bij AXA 5 apr 2007

Na twee maanden genoten te hebben van een lange vakantie is Jan van den Berg weer terug als CEO van AXA Nederland, het fusiebedrijf van AXA en Winterthur in Nederland. "Het is ongelooflijk wat er met je gevoel en met je bewustzijn gebeurt als de spanning van de dagelijkse managementverantwoordelijkheid een tijdje niet op je drukt," zegt Jan. Hij heeft genoten met en van zijn gezin en van twee mooie reizen.

Inspiratie en ondernemerschap

Sprankeling en nieuwe gezichtspunten zijn twee zaken die hij meeneemt naar AXA. "De markt voor levensverzekeringen is nu buitengewoon moeilijk en ik geloof dat we echt op een nieuwe manier moeten kijken om hiermee als ondernemer te dealen." Daar heeft Jan veel inspiratie voor opgedaan door in de laatste weken van zijn 'sabbatical' met allerlei personen van buiten onze bedrijfstak te spreken over het ontwikkelen van ondernemerschap. "Ik weet dat sommigen over mijn afwezigheid speculeerden of dit interpreteerden als vertrek, omdat een CEO niet met een sabbatical zou kunnen gaan. Maar nu ik weer terug ben zullen die mensen zich nog wel eens afvragen of ze zelf ook niet eens kunnen!".
AXA Groep heeft internationaal de Winterthur Groep in december vorig jaar overgenomen. In Nederland nemen de beide dochterbedrijven het jaar 2007 om de beide bedrijven te integreren.

Op de foto: Jan van den Berg op reis in India.

Over AXA

Over de hele wereld levert AXA producten en diensten met de belofte van Financial Protection: bescherming en hulp bij het realiseren van de plannen van klanten, in elke fase van hun leven.

Wereldwijd heeft AXA momenteel 50 miljoen klanten, 110.000 werknemers, 79 miljard euro omzet en 4 miljard euro nettowinst over het jaar 2006. AXA stond in 2006 op de 15e plaats in de Fortune Global 500-lijst van de grootste ondernemingen ter wereld.

In 2006 heeft AXA de Winterthur Groep overgenomen. De Nederlandse verzekeringsbedrijven van AXA en Winterthur zullen in de loop van 2007 worden geïntegreerd.