Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
26 februari 2007

Een Theologie van Vernieuwing

Symposium over Wesleyaanse Theologie

Donderdag 5 april organiseert het Center of Evangelical and Reformation Theology (CERT) een symposium over John Wesley. Wesley was een markante opwekkingsprediker in Engeland uit de achttiende eeuw. Zijn unieke theologische accenten maakten hem een sleutelfiguur in de grote opwekkingsbeweging die bekend werd onder de naam Methodisme.

In deze beweging kwamen arm en rijk, spontaniteit en discipline, mystieke beleving en groepsproces, vergeving en levensverandering, woord en daad, kerk en samenleving op constructieve wijze samen.

Wesleyaanse theologie wordt wel omschreven als een via media, een derde weg. In onze postmoderne samenleving zoeken we naar vernieuwing van de kerk van Christus en biedt de Wesleyaanse theologie onverwachte alternatieven.

Dit symposium biedt de gelegenheid kennis te maken met deze Angelsaksisch georiënteerde theologie. De lezingen hebben als onderwerp:
- Wesley als theoloog (dr. Tom Noble),

- Wesley's visie op de geestelijke oefeningen en disciplines die noodzakelijk zijn voor de vernieuwing in de kerk (dr. Steve McCormick)
- De hedendaagse waarde van de Wesleyaanse quadrilateral, dat wil zeggen de samenhang en de rol van de Schrift, het verstand, de traditie, en de ervaring (dr. Arie W. Zwiep).
- Een samenvatting van de dag wordt gegeven door prof.dr. Kees van der Kooi en dr. Tom Noble.

De sprekers zijn bekende Wesleyaanse theologen. Er is ruime gelegenheid tot het stellen van vragen. Alle lezingen worden in het Engels gehouden en zullen niet worden vertaald.

Lokatie:
Kerkzaal van de Vrije Universiteit (16e etage)
De Boelelaan 1105
1081 HV Amsterdam

CERT organiseert dit symposium in samenwerking met De Kerk van de Nazarener, een Wesleyaans kerkgenootschap in Nederland, dat dit jaar haar veertigjarig jubileum viert.

Aanmelden via E-mail: wesleydag@nazarene.nl, o.v.v. naam, adres, postcode, woonplaats en kerk(genootschap)

Kosten: E 17,50 (inclusief lunch)

www.godgeleerdheid.vu.nl
www.nazarene.nl