Ingezonden persbericht


Vooraankondiging
Geniet van Gezondheid in de Week van de Gezondheid

5 tm 12 april 2007

In 2007 vindt voor de vierde keer de Week van de Gezondheid plaats. In deze week geven we gezondheid extra aandacht door allerlei activiteiten. In de Week van de Gezondheid staat het thema Geniet van Gezondheid centraal. De Week van de Gezondheid is van 5 tot en met 12 april. Op 7 April is het Wereldgezondheidsdag.

Het thema van de Week van de Gezondheid is Geniet van Gezondheid. Het leven staat al zo veel in het teken van iets niet mogen en iets moeten. Jong, oud, gezond, ziek of niet lekker in je vel: van 5 tot en met 12 april mag iedereen best even stil staan bij wat je wel hebt en wat je wel kan. Laten we genieten van onze gezondheid. Geniet van Gezondheid: tips met een knipoog


- stel de sperziebonen niet teleur

- laat je door de trap verleiden

- lach eens wat vaker

- ga even luchten

- fruit wil gegeten worden

- kleine beetjes helpen ook

De Nederlandse Public Health Federatie roept vele organisaties op tot het organiseren van activiteiten. De activiteiten kunnen gericht zijn op het werk, zoals neem de trap in plaats van de lift, iedereen krijgt een appel, een kleurige salade als 12 uurtje of een extra lekker en gezond aanbod in de kantine. Maar ook een sportieve wandeling of beweeguurtje tijdens de lunchpauze behoren tot de mogelijkheden. De activiteiten kunnen ook gericht zijn op nieuwsgierigen, klanten of bezoekers. Denk hierbij aan het organiseren van gezonde en sportieve activiteiten in de regio zoals een dansmarathon op scholen, voorlichting over een gezonde leefstijl in buurtcentra, extra beweeglessen voor ouderen in verzorgingshuizen, een lunchwandeling onder leiding van de burgemeester in gemeenten, een tafel met boeken over gezondheid in de bibliotheek of een artikel in een magazine of nieuwsbrief.

Op de website www.weekvandegezondheid.nl kunt u nadere idee?n opdoen of activiteiten aanmelden.
De Week van de Gezondheid is een initiatief van de Nederlandse Public Health Federatie (NPHF). De NPHF telt 21 landelijke instituten en 12 landelijke verenigingen allen bezig met het bevorderen en beschermen van gezondheid. De NPHF en haar leden willen bereiken dat zoveel mogelijk mensen in de Week van de Gezondheid beseffen dat een goede gezondheid fijn is en dat je daar volop van kunt genieten.
De Week van de Gezondheid wordt mede mogelijk gemaakt door het ministerie van VWS. Meer informatie is te verkrijgen bij Natalia Bullock, tel 030 27 29 851, NPHF

www.weekvandegezondheid.nl


---- --