Getronics PinkRoccade

Nieuwegein, 5 april 2007

GETRONICS PINKROCCADE INTRODUCEERT MOVE Eerste in de markt: MIGRATION TO OFFICE, VISTA AND EXCHANGE voor een succesvolle migratie voorbereid op de toekomst

Getronics PinkRoccade introduceert MOVE; Migration to Office 2007, Vista and Exchange 2007. MOVE is ontwikkeld voor organisaties die willen overstappen op de nieuwe Microsoft producten en geeft een gestructureerd kader voor evaluatie, planning, opleiding en implementatie van deze technologie. Getronics PinkRoccade is de eerste ICT-dienstverlener in Nederland die een dergelijke dienst aanbiedt. Met MOVE bepaalt een organisatie waarom, wanneer en hoe ze kunnen overstappen op de onlangs geïntroduceerde technologie van Microsoft. MOVE omvat analyses op technisch en zakelijk gebied, een stappenplan op maat en een planning voor de transformatie van de technologie zelf. Deze nieuwe migratiedienstverlening is in nauwe samenwerking met Microsoft tot stand gekomen waarbij Getronics PinkRoccade zelf `early adopter' is voor de voortdurende evaluatie.

Michel de Meijer, CEO van Getronics PinkRoccade legt uit: "Wij hebben een sterke marktleiderspositie ten aanzien van implementatie van Microsoft software op de werkplek. Niet voor niets hebben wij een concurrentievoorsprong met de ontwikkeling van migratiediensten rondom Microsoft Vista, Office 2007 en Exchange 2007. Een grootschalige invoering van nieuwe technologie binnen organisaties vraagt om een zorgvuldige planning en effectieve implementatie. MOVE speelt een cruciale rol voor een succesvolle implementatie waarmee organisaties zich goed kunnen voorbereiden op de toekomst."

MOVE bestaat uit een serie workshops, een praktijkgerichte pilot en de migratie die met behulp van de Getronics RDX 2007 toolset wordt uitgevoerd. Tijdens de workshop introduceert MOVE ook de voordelen van transitietechnologieën van andere Microsoft producten, zoals SoftGrid, Virtualisatie en Terminal Services.

Nu is de tijd aangebroken voor internationaal gebruik. De eerste reacties van klanten zijn positief. Kees Brouwer, ICT Service Director van de Goudse verzekeringen: "Goudse is bijzonder ondernemend. Wij maken het voor onze tussenpersonen mogelijk om maximaal te profiteren van alle commerciële mogelijkheden met innovatieve oplossingen en praktische ondersteuning. Door het nieuwe Microsoft Vista en Office 2007 te implementeren, verhogen wij de productiviteit van onze medewerkers en kunnen wij onze tussenpersonen en cliënten betere service verlenen. Voor de implementatie van deze nieuwe Microsoft-technologie hebben wij gekozen voor Getronics PinkRoccade als ICT- partner vanwege hun kennis, expertise en ervaring op dit gebied."

MOVE moet uitgroeien tot een belangrijk onderdeel van de consulting- en transformatiediensten van Getronics PinkRoccade. Deze nieuwe migratiedienstverlening is nauw verbonden met de evolutie van de Future-Ready Workspace waarmee Getronics PinkRoccade organisaties in staat stelt om maximale prestaties per werkplek te realiseren tegen beheersbare kosten, zowel voor frontoffice-diensten als voor het backoffice-management en ICT-sturing. Getronics PinkRoccade en Microsoft hebben bij de ontwikkeling nauw samengewerkt en daarbij hun roadmaps op elkaar gelegd.

Voor grote zakelijke klanten van Microsoft is de invoering van Vista en gerelateerde producten onlosmakelijk verbonden met het initiatief ter optimalisatie van de infrastructuur. "Bedrijven zijn meer en meer op zoek naar manieren om hun operationele kosten te verlagen en tegelijkertijd de effectiviteit van de medewerkers te verhogen. Technologie speelt hierbij een cruciale rol.", zegt Ernst-Jan Stigter, Director Enterprise & Partner Group van Microsoft. "Met de introductie van Windows Vista Enterprise en Office System 2007 kan op beide terreinen enorme winst worden geboekt. Het is dan ook een uitstekend moment voor organisaties om hun infrastructuur te evalueren en te kijken hoe een naadloze migratie kan worden gerealiseerd die het maken van onnodige kosten voorkomt. Dankzij de enorme ervaring van Getronics PinkRoccade met complexe migraties kunnen organisaties de implementatie van Windows Vista Enterprise en Office System 2007 beter regelen. Zo zorgen ze ervoor, dat hun IT-infrastructuur optimaal benut wordt."

Over Getronics PinkRoccade Getronics PinkRoccade is met circa 10.500 medewerkers marktleider in ICT- dienstverlening in Nederland. We denken en doen vanuit een helder perspectief: onze ICT-dienstverlening omzetten in toegevoegde waarde voor opdrachtgevers in de zakelijke markt en bij overheden. Getronics PinkRoccade ondersteunt mensen in hun werkomgeving door bedrijfskritische informatie altijd en overal veilig te ontsluiten. Daarvoor beschikken we over een compleet portfolio aan geïntegreerde ICT diensten. In praktijk gebracht door medewerkers die bij ons de ontplooiingsmogelijkheden vinden die ze van de nummer één IT-werkgever in Nederland mogen verwachten.