Tremont Group Holdings kondigt uitgebreide leidinggevende ...


05.04.2007 / 08:02 / Rubriek: Informatief / Organisatie: Tremont group holdings, inc.

Tremont group holdings, inc.

Tremont Group Holdings kondigt uitgebreide leidinggevende rol aan voor zijn president

RYE, New York, April 5 /PRNewswire/ --


- Rupert Allan voegt CEO toe aan zijn verantwoordelijkheden


- Robert Schulman concentreert zich op groeiende zakenafdeling in Tremont

Tremont Group Holdings, Inc., een toonaangevend beleggingsbeheerder van fund of hedge fund' producten en multi manager portfolios, kondigde vandaag aan dat Rupert Allan, President, vanaf 1 juni 2007 zijn rol als President en Chief Executive Officer zal starten. Allan, die in 2002 bij Tremont begon, stond aan het hoofd van het kantoor in Londen voor hij in januari 2006 President werd van Tremont. Naast zijn andere taken is Allan voornamelijk verantwoordelijk voor de aanhoudende groei en het succes van het paradepaardje van het bedrijf, de Tremont Capital Management 'fund of hedge fund'-activiteiten.

Robert Schulman, de langdurige Chief Executive Officer zal tegelijkertijd zijn plaats als CEO van Tremont Group Holdings, Inc. afstaan en president worden van de afzonderlijke beheersafdeling, Rye Investment Management. Schulman, 61, blijft voorzitter van Tremont Group Holdings, Inc. en blijft tevens lid van de Tremont Capital Management Investment Advisory Board.

Het Rye Investment Management platform is verantwoordelijk voor 3,5 miljard dollar US activa. "De groei en complexiteit van ons afzonderlijk beheersbedrijf heeft nood aan toegewijd leiderschap," zei Schulman. "Omdat Rupert de rol van president van de organisatie zo snel heeft aanvaard en met de versnellende overgang van Tremont naar een volledig discretionair model en wereldwijde bedrijfsorganisatie heb ik de kans om mijn dagelijkse verantwoordelijkheden bij Tremont Capital Management af te staan en me te concentreren op de aanhoudende uitbouw van onze exclusieve manager productenreeks."

Verder zei Schulman nog: "Rupert heeft aangetoond dat hij Tremont in de volgende fase van onze wereldwijde groei kan leiden. Ik ben overtuigd dat Tremont onder het leiderschap van Rupert en het indrukwekkende team dat het bedrijf wereldwijd heeft opgebouwd, zal blijven bloeien en een belangrijke rol zal spelen in de sector door te voldoen aan de behoeften van een breed scala financiële instituten, pensioenplannen en giften."

Na bijna vier jaar als manager van de internationale activiteiten van Tremont vanuit Londen ging Allan begin 2006 naar de VS na zijn aanstelling als president en sindsdien heeft hij in wezen al zijn energie aan het leiden van de wereldwijd bekende 'fund of hedge funds' van de organisatie gewijd.

"Dit is het hoogtepunt van een plan voor de overgang van verantwoordelijkheden waar we bij Tremont sinds twaalf maanden mee bezig zijn," zei Allan. "Ik ben niet alleen tevreden over de mogelijkheden die deze uitgebreide taak met zich meebrengt, maar ben de organisatie en onze aandeelhouder, OppenheimerFunds, ook dankbaar dat ze hun vertrouwen in mij stellen om deze organisatie, die erkend wordt als één van de uitblinkende fondsen van wereldwijde hedge fund bedrijven, te leiden."

"Ons doel," zei Allan, "is om de omvang van de huidige 'fund of hedge fund' activa onder beheer de komende twee jaar aanzienlijk te verhogen. Om dat doel te bereiken moeten we onze voortreffelijkheid in discretionair beleggingsbeheer verder ontwikkelen. Het betekent ook een verdere uitbreiding en ontwikkeling van onze wereldwijde tegenwoordigheid, vooral in Europa en Azië."

Allan, 45, die al 22 jaar in de kapitaalmarkten werkt, was voor hij bij Tremont begon Executive Director van het Structured Alternative Investment team bij Societe Generale, waar hij verantwoordelijk was voor het verhandelen van alternatieve beleggingsproducten en ook lid was van de beleggingscommissie bij de selectie van hedge fund managers. Zijn succes bij Societe Generale werd voorafgegaan door een befaamde carrière van 13 jaar bij Credit Lyonnais.

Schulman zei dat Tremont de omzet en winst vervijfvoudigde tijdens de vijf en een half jaar als lid van de OppenheimerFunds groep. Allan verklaarde: "De affiliatie met OppenheimerFunds leverde een belangrijke bijdrage aan ons succes en we zijn enorm tevreden dat Tremont als gewaardeerd onderdeel van deze buitengewone investeringsorganisatie wordt beschouwd."

Het voorafgaande is enkel voor informatiedoeleinden. Deze informatie bevat niets dat bedoeld is of aanzien kan worden als aanbod tot verkoop van, of een verzoek tot aankoop van beleggingsproducten of -diensten van Tremont Group Holdings, Inc.

Over Tremont Group Holdings, Inc.

Tremont Group Holdings, Inc. werd in 1984 opgericht en is gevestigd in Rye, New York. Tremont Group Holdings wordt wereldwijd erkend als gevestigd leider in het beleggingsbeheer van 'fund of hedge fund' beleggingsproducten en multi manager portfolios. Tremont heeft ook kantoren in Londen, Toronto en Hongkong. De dochtermaatschappijen van Tremont worden over heel de wereld gecontroleerd door de Securities and Exchange Commission en National Association of Securities Dealers in de VS, de Financial Services Authority in de UK, de Ontario Securities Commission en de Hong Kong Securities and Futures Commission. Tremont is aangesloten bij OppenheimerFunds, één van de grootste en meest gerespecteerde vermogensbeheerbedrijven in de Verenigde Staten.

Contactpersoon pers:

James McCormick
Tremont Group Holdings, Inc.
Tel.: Rechtstreekse telefoonlijn in de VS +1-914-925-1143 E-Mail: jmccormick@tremont.com

Contact:

James McCormick bij Tremont Group Holdings, Inc., +1-914-925-1143 of jmccormick@tremont.com