Ingezonden persbericht


'Milieu in en om het huis' in inburgeringcursus Soest

De gemeente Soest gaat gebruik maken van de door SME Advies ontwikkelde cursus 'Milieu in en om het huis' om het thema milieu expliciet onder de aandacht te brengen van nieuwkomers. Het thema milieu wordt hiermee geïntegreerd in de reguliere inburgeringcursus van de gemeente Soest.

De cursus 'Milieu in en om het huis' gaat op een speelse en eenvoudige wijze in op de thema's: gas, elektriciteit, afval en water. De informatie die tijdens de cursus wordt gegeven is afgestemd op de specifieke regels en gewoonten binnen de gemeente Soest. Zo leert de cursist precies hoe de afvalkalender werkt, waar het afval naar toe moet, hoe het afval gescheiden hoort te worden en hoe het zit met de kosten. Daarnaast wordt er aandacht besteed aan de kosten voor stroom, gas en water en vooral hoe daar op eenvoudige wijze op kan worden bespaard. Voor meer informatie zie www.sme.nl

De cursus 'Milieu in en om het huis' werd eerder gegeven in de gemeenten Gouda, Utrecht, Haarlem, Amsterdam-Noord, Nijmegen, Amsterdam-West, Het land van Boekel, Cuijck en Tiel.


---