Ingezonden persbericht


Hét antwoord op informatiebehoefte van kopende en verkopende partijen

Overnamestappenplan wijst de weg bij bedrijfsovername

Geen traject is zo gecompliceerd als een bedrijfsovername. Logisch dat onder kopende en verkopende partijen grote behoefte bestaat aan praktische ondersteuning. De organisatie achter Bedrijventekoop.nl kwam daarom met het Overnamestappenplan: een 'handleiding' die stap voor stap laat zien hoe een bedrijfsovername verloopt en welke acties de betrokken partijen moeten ondernemen. De (toekomstige) ondernemers zijn er uitstekend mee geholpen.

Volgens Ton Starren van Bedrijventekoop.nl hebben kopende en verkopende partijen dringend behoefte aan heldere uitleg en deskundige ondersteuning: "Daarom ontwikkelden wij een praktisch handboek: het Overnamestappenplan. Uiteraard met twee versies: één voor kopers en één voor verkopers. Het plan biedt niet alleen praktische hulp, maar laat ondernemers ook in één oogopslag zien bij welke specialisten in de buurt ze terechtkunnen voor advies op maat. En dat maakt het zeer interessant voor organisaties. Het plan wordt zelfs zo gewaardeerd dat veel kopende en verkopende partijen het printen en als handleiding gebruiken."

Gerichte informatie
Het Overnamestappenplan speelt doeltreffend in op de behoeften van kopers en verkopers. Ton Starren: "De reacties zijn positief. Veel ondernemers geven te kennen dat ze de informatie erg helder en waardevol vinden. En daardoor hebben weer veel specialisten interesse in een plekje in het plan." Het Overnamestappenplan verschijnt in 88 regio's en biedt per regio ruimte voor tien specialisten: accountant/fiscalist, notaris, jurist, bank, participatiemaatschappij, taxateur/makelaar, mediator, verzekeraar, vermogensbeheerder en overnameadviseur. "Doordat er per discipline maar één bedrijf in beeld komt, blijft het geheel overzichtelijk. Het Overnamestappenplan helpt ondernemers om van een bedrijfsovername een succes te maken, door hen al in een vroeg stadium goed en volledig te informeren en de mogelijkheid te bieden om in contact te komen met de juiste partijen. Met name voor kopers is dat heel waardevol; zij hebben vaak nog geen netwerk van specialisten opgebouwd", aldus Starren.

Bedrijventekoop.nl
Het Overnamestappenplan is een product van Bedrijventekoop.nl: de grootste bedrijfsovernamesite in Nederland. Per jaar brengen zo'n 1 miljoen ondernemers een bezoek aan deze website. Hiervan is circa 70% koper en 10% verkoper. Van alle bezoekers doen er ruim 30.000 een concrete informatieaanvraag; deze groep ontvangt het Overnamestappenplan. Ton Starren: "De informatie die we via het plan aanleveren, is volledig afgestemd op de situatie van de ontvanger. Zo vragen we bezoekers bij binnenkomst bijvoorbeeld meteen om hun postcode, zodat we ze gericht kunnen informeren over specialisten in hun regio."

Toekomst
Het Overnamestappenplan blijkt hét antwoord op de informatiebehoefte van kopende en verkopende partijen. "Inmiddels kunnen we in ruim 40% van de gevallen de lokale specialisten tonen", vertelt Starren. "Naar verwachting bereiken we in september, een jaar na de lancering, een landelijke dekking van 75%. Zelfs grote, landelijke spelers doen al mee. Denk bijvoorbeeld aan de Rabobank en Schretlen & Co, een volle dochter daarvan. Het Overnamestappenplan heeft toekomst!"

Het Overnamestappenplan is te raadplegen via www.overnamestappenplan.nl en is een product van Internet B.V. Naast Bedrijventekoop.nl exploiteert deze organisatie ook bedrijfsovernamesites in België en Duitsland: Bedrijventekoop.be en Firmenzukaufen.de.