Ingezonden persbericht


Persbericht

Tweede depot in Orléans voor Amazon.fr
Macquarie Goodman bouwt derde depot voor Amazon in Europa

Orléans, 5 april 2007 - Amazon.fr, een van de grootste retailers van Frankrijk, opent een tweede Frans fulfillment center in Saran, vlakbij Orléans, in de regio Val de Loire. Macquarie Goodman ontwikkelt het nieuwe depot en verhuurt het aan Amazon.fr.

In het nieuwe depot met een oppervlakte van meer dan 46.000 m2, worden de producten van Amazon verwerkt zoals boeken, dvds, video spellen, software en muziek. In het al bestaande depot van Amazon.fr, vlakbij Boigny-sur-Bionne, worden producten van onder andere het snelgroeiende Consumer Electronics verwerkt.

Macquarie Goodman Group, de industriële vastgoedgroep, genoteerd aan de Australian Stock Exchange, bouwde voor Amazon recentelijk ook het depot in Leipzig (Duitsland) en tekende een overeenkomst voor de bouw in Swansea, Wales (UK).

Danny Peeters, CEO Macquarie Goodman European Logistics: "We zijn blij om deel uit te kunnen maken van de succesvolle groei van Amazon in Frankrijk en in de rest van Europa. Na Leipzig en Swansea zijn we blij dat we ook in Frankrijk aan de wensen van Amazon kunnen voldoen met een op maat gemaakt depot."

Over Amazon.fr
Amazon.fr opende in augustus 2000 zijn virtuele warenhuis en streeft ernaar het meest klantgerichte bedrijf ter wereld te zijn, waar klanten alles kunnen vinden wat ze maar willen. Samen met andere verkopers biedt Amazon.fr miljoenen Engels- en Franstalige nieuwe en tweedehands boeken, CD's, video's, DVD's, PC- en videospelletjes, software, elektronica en sinds kort ook speelgoed. Klanten kunnen gebruik maken van de voordelen van online kopen en de expertise van de marktleider. Amazon.fr biedt beveiligde betaling, persoonlijke aanbevelingen, geavanceerde zoekmethodes en een efficiënte bestelprocedure met gebruik van de 1-Click(TM) technologie.

Amazon en zijn affiliates beheren websites waaronder amazon.com, amazon.co.uk, amazon.de, amazon.co.jp, amazon.fr, amazon.ca en joyo.com. Zoals hier gebruikt betreffen de termen 'Amazon.com', 'wij' en 'ons' Amazon.com, Inc en zijn dochterbedrijven tenzij de context anders aangeeft.

Over Macquarie Goodman European Logistics
Macquarie Goodman European Logistics is een vooraanstaande ontwikkelaar van en investeerder in wereldwijd logistiek vastgoed op maat. Het team - honderd personen in tien landen - heeft meer dan 1,2 miljoen m2 ontwikkeld ter waarde van EUR 850 miljoen en ontwikkelt momenteel 511,000 m2 aan projecten.

Macquarie Goodman European Logistics heeft meer dan vijftien jaar ervaring in de ontwikkeling van distributiecentra op een innovatieve en klantgerichte wijze. Het bedrijf biedt klanten een technisch hoogstaande logistieke oplossing waarbij de warehouse-kosten per kubieke meter voor de eindgebruiker gereduceerd worden. Ieder distributiecentrum voldoet aan de behoeften en specificaties van de eindgebruiker, terwijl de financiële waarde van het gebouw wordt gegarandeerd.

In december 2005 nam Macquarie Goodman Arlington Securities over, één van Europa's grootste vastgoedinvesterings- en ontwikkelingsondernemingen vervolgens in mei 2006 Eurinpro, ontwikkelaar van logistiek vastgoed op maat. Door de activiteiten en geografische regio's van Arlington, Eurinpro en moedermaatschappij Macquarie Goodman te combineren is de op één na grootste vastgoedinvesteerder ter wereld ontstaan.

Macquarie Goodman Group is een beursgenoteerde, geïntegreerde industriële vastgoedgroep. Zijn activiteiten in Australië, Nieuw-Zeeland, Azië, Europa en het Verenigd Koninkrijk omvatten vastgoedinvestering, fondsbeheer, vastgoedontwikkeling en vastgoeddiensten, ondersteund door een toegewijd team van meer dan 965 vastgoedspecialisten.

Macquarie Goodman Group heeft een marktkapitalisatie van rond de EUR 7,5 miljard (AUD 12,6 miljard (31.12.06). Daarmee is het de grootste industriële vastgoedpartij is die op de Australische beurs genoteerd is, en een van de grootste beursgenoteerde industriële vastgoedgroepen ter wereld.

***

Voor meer informatie of fotomateriaal kunt u contact opnemen met:

Eva Winnen
Macquarie Goodman European Logistics
Press Officer
t: +32 2 263 40 00
e : eva.winnen@eurinpro.com

Zeno Group
Eva Rijser
t: 020 30 10 989
e: eva.rijser@zenogroup.com