Ingezonden persbericht


PERSBERICHT

Kunst uit Second Life verovert realiteit

Amersfoortse online kunsthandel brengt uniek product van de virtuele wereld naar de huiskamer

Amersfoort, 5 april 2007

Een schilderij van je avatar uit Second Life aan de muur? Dit is mogelijk met een nieuw product "Kunst uit Second Life" van Art Solution, aanbieder van schilderijen op maat. Met schilderijen van deze internetwereld heeft Art Solution een wereldwijde primeur en slaat het bedrijf een brug tussen de virtuele en de echte wereld. Virtuele creaties worden hiermee werkelijkheid.

Bewoners van Second Life kunnen zichzelf, hun vrienden, hun virtuele woning of scènes uit Second Life laten schilderen. Het is voor het eerst dat producten uit de virtuele wereld op deze wijze realiteit worden gemaakt. De meeste bedrijven brengen ofwel hun producten naar de virtuele wereld of gebruiken Second Life als marketingkanaal voor hun 'oude' producten. Door gebruik te maken van de mogelijkheden van Second Life, heeft het Amersfoortse bedrijf toegang tot de wereldmarkt. Er bestaat grote interesse voor de kunst onder de inwoners van Second Life.

Art Solution levert al geruime tijd hoogwaardige handgeschilderde schilderijen in opdracht, zoals persoonlijke kunst op maat, reproducties en hedendaagse portretten van mensen en huisdieren. Nu zijn tevens portretten van bewoners uit de wereld van Second Life aan de mogelijkheden toegevoegd. Daarmee komt de virtuele wereld bij mensen thuis aan de muur te hangen. "Het spreekt veel mensen aan dat al onze schilderijen met de hand worden geschilderd. Er blijkt een groot verschil in beleving tussen een print op canvas en een echt schilderij", aldus Menno Nijland, oprichter van Art Solution.

Menno Nijland: "De Second Life schilderijen lenen zich prima voor een modern interieur. Maar de meeste klanten willen gewoon een stijlvolle, echte versie van hun 'avatar'". Een avatar is de 'ik' van de bewoners van de virtuele wereld en is naar eigen wens te vormen en aan te kleden.

Voor bedrijven biedt Art Solution tastbare weergaves van hun virtuele producten, bedrijfspanden en evenementen. Ook werkt Art Solution samen met kunstenaars in Second Life, waarbij bijvoorbeeld echte reproducties van virtuele kunstwerken mogelijk worden. Op dit moment wordt voor een dichteres uit de virtuele wereld gewerkt aan een uitgebreide serie schilderijen op basis van Second Life foto's.

In de toekomst verwacht Art Solution meer samen te werken met bedrijven en kunstenaars die hun virtuele creaties en omgevingen op deze manier wereldwijd willen aanbieden. Diverse bedrijven hebben hun belangstelling al getoond. Menno Nijland: "We merken dat veel bedrijven zoeken hoe virtuele werelden een impact kunnen hebben in de echte wereld. Ons initiatief kan hen inspireren."

398 woorden

BERICHT VOOR DE REDACTIE

Over Art Solution

Art Solution verzorgt handgeschilderde olieverfschilderijen van hoge kwaliteit. Met de relatief lage prijzen zijn de schilderijen bereikbaar voor een breed publiek. Art Solution biedt de mogelijkheid om een schilderij op maat te laten schilderen, waardoor het qua ontwerp, stijl, kleur en afmetingen is aan te passen naar de wensen van haar klanten. Schilderijen worden geschilderd in diverse stijlen, varierend van abstract tot levensecht - en diverse onderwerpen, van portretten van kinderen en huisdieren tot zeer realistische reproducties van Van Gogh. Art Solution verzorgt zowel schilderijen voor bedrijven als particulieren.

Website: http://www.artsolution.nl

Voor meer informatie over Art Solution en kunst uit virtuele werelden kunt u een bezoek brengen aan www.artsolution.nl of contact opnemen met:

Menno Nijland

Art Solution

Telefoon: +31 (0)6 44995805

E-mail: menno.nijland@artsolution.nl

Of bezoek ons in Second Life:

Second Life avatar: Jazz Druart

Art Solution Studio in Second Life: http://slurl.com/secondlife/Blue%20Ocean/55/169/68

Afbeeldingen van Kunst uit Second Life

Als bijlage bij dit bericht vindt u een voorbeeld van een schilderij uit Second Life van Art Solution.

Enige extra voorbeelden van hoge resoluties van schilderijen uit Second Life vindt u via:

http://www.artsolution.nl/secondlife/voorbeelden

Over Second Life

Second Life is een virtuele 3D wereld die bewoond en bebouwd wordt door de inwoners. De 3D-wereld, ontworpen door het Amerikaanse Linden Lab, is sinds 2003 open voor publiek. De bewoners van de virtuele wereld lopen - of vliegen - door de driedimensionale wereld, kijken naar films, wonen concerten bij, dansen in clubs, kopen eilanden, bouwen huizen, openen winkels en drijven handel. De meeste winkels in Second Life verkopen virtuele producten (zoals virtuele huizen en kleren) om te gebruiken in de virtuele wereld.

Meer info: www.secondlife.com