Time : 09:10:11
Date : 05 April 2007
Sender Name: Willy Naessens nv

Willy Naessens doet eerste gift met succesvolle Hoedengilde van 3.000 euro.

Willy Naessens heeft enige tijd terug een oproep gelanceerd in de media aan mensen die geïnteresseerd zouden zijn om een hoed te dragen tijdens de winterdagen, meerbepaald van Allerheiligen tot Pasen, om lid te worden van een nieuwe gilde.

Deze nieuwe Gilde van hoedendragers kreeg de naam 'Hoedenaerde' omdat de plaats van bijeenkomst Oudenaarde, in het hartje van de Vlaamse Ardennen, is.
De leden krijgen dan de titel van "beHoeders".

Maar Willy Naessens is gekend voor het steunen van hulpbehoevenden... en hij wil deze lijn doortrekken in de Hoedengilde. Zo heeft hij tijdens de eerste vergadering gisteren onverwachts de Deken van de stad Oudenaarde laten ophalen om hem iets mee te delen... De Deken krijgt een gift van 3.000 euro om op zijn beurt door te geven aan Zuster Francesca. Zij doet de begeleiding van hulpbehoevende mensen via de vzw Kansarmen, oa met kleding en voeding. Hoedenaerde en Willy Naessens zijn van plan in de toekomst nog milde schenkingen te doen aan de meest hulpbehoevenden van de streek.

Op de infoavond was de belangstelling ontzettend groot. De mensen die na de informatieve uiteenzetting nog interesse hadden konden hun gegevens noteren.
Het reglement van de gilde is eerder amusant dan vervelend. Enkele voorbeelden :

- De heren dienen bij het buitenkomen in de eerder vermeldde periode steeds hun hoed te dragen. 'Betrapt' men iemand zonder hoed, dan dient deze persoon een symbolische boete te betalen.
- Wanneer de echtgenotes de dag na de vergadering vragen naar het einduur ervan, mag dit niet gezegd worden.

- Enkel wanneer men last heeft van een hoogzwangere vrouw/vriendin of diarree telt dit als excuus om niet aanwezig te zijn op de vergadering...

Al deze mensen werden gisteren uitgenodigd voor de eerste officiële bijeenkomst van de nieuwe gilde 'Hoedenaerde'.
Er waren maar liefst 44 nieuwe betalende leden en 6 verontschuldigingen, maar met interesse. Dit is een waar succes te noemen.

Het bestuur voor het eerste jaar bestaat uit Willy Naessens, Filip Standaert, Pascal Dewaele, Marc Messiaen, Marc Larue en Marc Van Quickelberghe.

Er zijn al verschillende uitstappen gepland.
De eerste uitstap is de match Zulte/Waregem tegen Lokeren bijwonen bij de àndere Willy Naessens en dat in volle Engelse kledij-uitrusting. De Willy Naessens - van de hoeden - zal ook een grote fanfare meenemen die dag naar het stadion voor de animatie. Een 2de uitstap - facultatief - is deze naar Ascot, het paradijs van de paardenrennen én de hoeden... voor mooie vrouwen en mannen met jacquet en hoge hoed.
Een 3de uitstap is gepland op 16 september : de grote Paardenkijkdag in Oudenaarde. De beHoeders oraganiseren een dagtocht op antieke koetsen met als climax deelname aan het défilé op de Grote Markt van Oudenaarde voor de duizenden toeschouwers.

Woordvoerder Willy Naessens
Frederic de Vos
frederic-dv@willynaessens.be
0474/88.45.38

URL: (None)
Picture: (None)
Attachments: (None)

Translations: (None)

Link to Press Release - NL