Ingezonden persbericht


Persbericht

Nieuwe versie planningIT 3.0 biedt verbeterde 'compliance'

Amsterdam, 5 april 2007 --- De Duitse ontwikkelaar en leverancier van standaard software voor enterprise IT-planning, alfabet AG, levert vanaf vandaag planningIT 3.0

De nieuwe versie van de IT-planningsoftware heeft een Compliance Management module, om de naleving van bedrijfsrichtlijnen conform de wettelijke regelgeving op het gebied van risico management en strategie te organiseren. Eveneens nieuw zijn een volledig vernieuwde interface die zorgt voor een makkelijkere bediening, functies voor Business Process Planning en configureerbare workflows voor het verzamelen van data.

Compliance Management module

Om aan de wettelijke voorschriften en richtlijnen van een bedrijf te voldoen, wordt een aantal eisen gesteld aan IT: beveiligen van data, identificeren van compliance relevante systemen, tegengaan van mogelijke aanvallen van deze systemen en het vastleggen van verantwoordelijkheden voor de compliance controle. Hiervoor moeten systeemveranderingen en hun uitkomsten continu worden gemonitord, gedocumenteerd en beoordeeld en het compliance- of risicomanagement worden gerapporteerd. Dit is een continu proces - voortgedreven door de evolutie van het eigen IT-landschap - die met de nieuwe planningIT module veel efficiënter en transparanter wordt. De nieuwe module ondersteunt de noodzakelijke processen voor het compliance management door het definiëren van controle sets, het evalueren van objecten voor specifieke controles en het uitvoeren van tests. Bovendien wordt het arbeidsproces voor het invoeren en beheren van data geoptimaliseerd door het gebruik van assistenten, zogenoemde wizards.

"Binnen de IT zijn hoge uitgaven gemoeid op het gebied van informatievoorziening om te voldoen aan wettelijke richtlijnen. In bedrijven met meer dan 1.000 medewerkers kan dit oplopen tot 50.000 uren op jaarbasis.", zegt Dr. Ulrich Kalex, Vice President Product Line Management bij alfabet. "planningIT helpt het informatiemanagement efficiënter in te richten. Klanten kunnen hierdoor hun controleprocessen en -doelen in de IT architectuur verankeren, risico's vroegtijdig herkennen, beoordelen en ze ongedaan maken."

Business Process Planning

Tot dusverre richtte planningIT zich vooral op de planning van IT-ondersteuning voor bedrijfsprocessen. Versie 3.0 is uitgebreider en de legt de nadruk op bedrijfsprocessen op strategisch vlak zoals veranderingen aan het business model, het productportfolio of het distributiekanaal. Hiervoor kunnen verschillende scenario's van bedrijfsprocesmodellen in de repository van planningIT worden opgeslagen, die alle voor de IT-architectuurplanning benodigde informatie bevat. Daarmee kunnen de uit de IT-architectuurplanning bekende planningdisciplines, zoals scenario's opstellen en beoordelen, nu ook voor het plannen van veranderingen aan bedrijfsprocessen en het analyseren van effecten van die veranderingen worden gebruikt.

Nieuwe interface

Vooral de sporadische gebruiker van planningIT zal de vernieuwde interface van de versie 3.0 aanspreken. Door meer gebruik te maken van beschrijvingsteksten en de informatie op de betreffende opdracht te verminderen wordt de werkplek groter en meer doelgericht. Door de nieuwe ergonomische functies zoals "Quick Select" en "Type Ahead" wordt het dagelijkse werk van de gebruiker bovendien aanzienlijk efficiënter.

Kijk voor meer informatie over planningIT op: www.alfabet.de

Over alfabet

alfabet AG ontwikkelt en implementeert planningIT®, de eerste geïntegreerde standaardsoftware die ondernemingen helpt haar IT-uitgaven en -prestaties te verbeteren en het plannen van IT als business te optimaliseren. Het bedrijf bedient een globale gebruikersgemeenschap van 15.000 IT-professionals in de sectoren: automotive, financiën, telecommunicatie, logistiek en transport, toerisme, chemie, energie en in dienstverlenende industrieën. alfabet is sinds 1997 in Berlijn gevestigd en tot het klantportfolio horen enkele multinationale ondernemingen zoals DaimlerChrysler, Deloitte, Deutsche Bahn, BMW, BP en T-Systems. IT onderzoekbureau Gartner heeft alfabet in maart 2007 uitgeroepen tot "Cool Verdor" op het gebied van Enterprise Architecture.

Voor meer informatie voor de pers:
Lubbers & De Jong
Anke van Heerebeek

020 421 0565
anke@l-dj.nl

alfabet AG

Henri Maré

030 88 99 136

henri.mare@alfabet.de