Vereniging van Recreatieondernemers Nederland


Toeristische bedrijven lopen voorop in duurzame bedrijfsvoering

Toeristische bedrijven namen al acht jaar geleden zelf het initiatief om een eigen duurzaamheidslabel te ontwikkelen: de Milieubarometer. Dinsdag 10 april a.s. kan opnieuw gezien worden als een mijlpaal in het streven naar een duurzame bedrijfsvoering in de toeristische sector. De koplopers van toen hebben zich nu vanwege de betere internationale herkenbaarheid aangesloten bij het internationale label Green Key.

Ongeveer 200 Nederlandse toeristische bedrijven gaan naar de Green Key en vormen daarmee in één keer binnen de Green Key organisatie de grootste groep. Deze bedrijven lopen voorop door met hun activiteiten en investeringen een bijdrage te leveren aan de CO2-reductie en een duurzaam beheer van de aarde.

De Green Key bedrijven verwachten dat minister J. Cramer vanuit het nieuwe regeringsbeleid extra aandacht zal schenken aan de duurzame initiatieven die door de toeristische sector zelf worden genomen. Stimulering van verdergaande energiebesparende maatregelen en het bevorderen van investeringen in duurzame energieopwekking zijn noodzakelijk om de overige ondernemers in de sector te stimuleren.

Voor toeristen en recreanten wordt het met de Green Key bedrijven steeds makkelijker een vakantieadres te kiezen waar veiligheid, duurzaamheid en respect voor de omgeving onlosmakelijk verbonden zijn met de bedrijfsvoering. De Green Key staat daar garant voor. De branche-organisatie RECRON en de ANWB ondersteunen de Green Key en zullen dinsdag 10 april de eerste Green Key certificaten aan de toeristische ondernemers uitreiken.

Met vriendelijke groet,
RECRON

Bianca Fransen

RECRON
Hoofdstraat 82
Postbus 102
3970 AC
DRIEBERGEN
Nederland
Tel. 0343 - 52 47 00
Fax. 0343 - 52 47 01
Internet: www.recron.nl
E-mail: info@recron.nl


Noot voor de redactie (