Ingezonden persbericht


Hengelo, 4 april 2007

Opvallende Chevrolet HHR komt naar Nederland

. Eind dit jaar bij Chevrolet-dealer Auto Unie in de showroom . Positieve reacties van bezoekers AutoRAI 2007
. Nu al leverbaar uit eigen USA import

Hengelo - Chevrolet Europe heeft definitief besloten om de Chevrolet HHR officieel naar Europa te halen. De opvallende HHR, die tijdens de AutoRAI 2007 zijn publieksdebuut beleefde op de stand van Chevrolet Nederland, zal eind dit jaar bij Chevrolet-dealer Auto Unie te koop zijn. Definitieve prijzen van de Chevrolet HHR zijn nog niet bekend, maar de heer Oude Luttikhuis van Chevrolet-dealer Auto Unie verwacht een scherpe prijsstelling voor ons land.

"Wij zijn bijzonder verheugd met de komst van de Chevrolet HHR," aldus de heer Oude Luttikhuis. "Na de Chevrolet Camaro vormt de HHR opnieuw een goed voorbeeld van de mogelijkheden om modellen vanuit het wereldwijde productportfolio van Chevrolet snel ook in Europa te introduceren wanneer daar vraag naar is. Eind dit jaar staat de HHR dan ook bij ons in de showroom. Op de AutoRAI 2007 is de belangstelling van consumenten voor de Chevrolet HHR groot en mede op basis van die positieve reacties verwacht Chevrolet Nederland dat er in ons land een paar honderd HHR's zullen worden verkocht."

Chevrolet HHR
De HHR is een unieke auto die styling met een veelzijdig interieur combineert, om zo op alle leefstijlen voorbereid te zijn. De HHR heeft een opvallend design dat is geïnspireerd op de 1949 Chevrolet Suburban - de allereerste Utility Vehicle. De HHR is een vijfdeurs auto. Zijn hoge dak doet denken aan het ontwerp van de - toen - innovatieve 1949 Chevy Suburban. De HHR onderscheidt zich door zijn uitgebouwde spatschermen en de halfronde grille. De sprankelende kopkampen zorgen samen met de uitspringende, dubbele achterlichten voor een 'look' die deels aan een custom car en deels aan een klassieke Corvette doet denken. Naar binnen toelopende portieren en ramen, met een uit één stuk opgetrokken omlijsting, ondersteunen het duidelijke, gedetailleerde ontwerp en zijn ongebruikelijk voor hedendaagse auto's. De achterruit van de HHR loopt verzonken in de carrosserie door.

Met een totale lengte van 4.475 mm en een bagageruimte van ongeveer 1.787 liter beschikt de vijfpersoons HHR over handzame afmetingen en meer dan genoeg ruimte voor welke vrijetijdsbesteding dan ook. Zijn praktisch in te delen interieur met slimme opberg-mogelijkheden biedt zowel ruimte aan boodschappen als aan surfplanken. Naast het gevoel van ruimte roept het interieur van de HHR een gevoel van hoogwaardige kwaliteit op dankzij gedetailleerde, sprankelende displays en chroomaccenten.

Alle HHR-uitvoeringen zijn standaard voorzien van zaken als airconditioning, elektrisch bedienbare ramen, op afstand bedienbare centrale portiervergrendeling, elektrisch bedienbare buitenspiegels en cruise control. De audiosystemen in de HHR zijn alle voorzien van een AUX-modus en een extra audio-uitgang aan de voorzijde, zodat een iPod of andere audioapparatuur via het audiosysteem van de auto afgespeeld kan worden.

De HHR biedt een keuze uit twee technisch geavanceerde viercilinder lijnmotoren, die bruikbare kracht koppelen aan een economisch verbruik en lage emissies: een 2.2-liter met 149 pk en een koppel van 210 Nm en een 175 pk sterke 2.4 met een koppel van 228 Newtonmeter.

De Chevrolet HHR is officieel pas aan het einde van 2007 leverbaar, Auto Unie Chevrolet Outlet kan de auto vanuit eigen Amerikaanse import echter ook al eerder leveren. Dit zijn dan de originele USA uitvoeringen van de HHR inclusief een bedrijfsauto variant: de Chevrolet HHR PanelVan.