Politie Amsterdam-Amstelland

Man aangehouden na mishandeling en bedreiging agenten / Amstelstation (05/04/07)

Woensdagavond 4 april rond halftien is een 18-jarige verdachte aangehouden nadat hij had geprobeerd een andere verdachte te ontzetten. De 18-jarige man bedreigde de agenten en beveiligingspersoneel en probeerde hen te slaan. De verdachte die de agenten in eerste instantie probeerden aan te houden, is voortvluchtig. Ook hij verzette zich hevig tegen zijn aanhouding. Rechercheurs van Bureau Opsporing district Oost onderzoeken de zaak.

Tijdens een toegangscontrole woensdagavond weigerde de eerste verdachte zijn vervoersbewijs te tonen aan personeel van de Nederlandse Spoorwegen. Het spoorwegpersoneel riep aanwezige beveiliging ter plaatse, maar de verdachte bleef zich verzetten. Hij beledigde en bedreigde de kaartcontroleurs en beveiligers, waarop zij de verdachte het station uitzetten. Toen ter plaatse gekomen politieagenten een gesprek met de verdachte wilden aangaan, begon hij op hen in te slaan. De agenten probeerden de verdachte aan te houden, maar op dat moment schoot de 18-jarige man hem te hulp. De verdachte ontzette hem en probeerde de politieagenten te slaan, te bijten en te schoppen. Ook hij bedreigde en beledigde de agenten en het beveiligingspersoneel. Eén bewaker werd door hem in het gezicht geslagen.

De voortvluchtige verdachte wist zichzelf uit de greep van de belaagde agent te trekken en wordt nog gezocht. De recherche van Bureau Opsporing onderzoekt de zaak. De verdachte is in verzekering gesteld. Twee mannen aangehouden na verzet tegen GVB-personeel / Zuidplein (05/04/07)

Woensdagavond 4 april rond negen uur zijn twee mannen (20 en 21 jaar oud) aangehouden nadat zij zich verzetten tegen kaartcontroleurs van het Gemeentelijk Vervoersbedrijf. De recherche van politiebureau Van Leijenberghlaan verhoort beide verdachten. Woensdagavond wilde personeel van het GVB op het station Zuid-WTC een groep van drie mannen controleren op hun vervoersbewijs. Toen de controleurs de mannen benaderden, reageerde de groep agressief en probeerde de controle te ontwijken. Een kaartcontroleur wilde één van de mannen tegenhouden, waarop hij de GVB-er het metrospoor op probeerde te duwen. Met behulp van meerdere kaartcontroleurs werd dat voorkomen, waarna de verdachte werd aangehouden. Een andere jongen uit de groep wilde hem ontzetten en probeerde bij hem te komen. Eén van de kaartcontroleurs hield hem tegen, maar kreeg daarop een vuistslag van deze man. Beide verdachten zijn in verzekering gesteld. Hennepplantage ontmanteld / Bijlmerdreef (05/04/07)

Na een melding van wateroverlast ontdekten agenten van wijkteam Ganzenhoef een hennepplantage in een woning aan de Bijlmerdreef. In de woning werd door de dienders een plantage met enkele honderden planten aangetroffen. Al het materiaal voor het kweken van hennep en de planten zijn in beslag genomen en worden vernietigd. Na onderzoek bleek er sprake te zijn van diefstal van elektriciteit. De recherche van wijkteam Ganzenhoef onderzoekt de zaak.