Ingezonden persbericht


Pedagogiek in Praktijk Magazine: kinderen leren niet omgaan met vaste lasten

PERSBERICHT

Steeds meer jongeren kampen met schulden en kloppen aan bij de schuldhulpverlening. Hebben zij dan steeds minder geld te besteden? Integendeel, zo laten Fenneke Holthuis en Marijke van Ewijk van het NIBUD zien. Uit eigen onderzoek concluderen zij dat veel kinderen niet leren omgaan met vaste lasten, doordat weinig ouders kleedgeld geven of kostgeld vragen. Enkele richtlijnen voor de financiële opvoeding van kinderen zetten zij op een rijtje.

Verder in het aprilnummer van Pedagogiek in Praktijk Magazine onder meer:
* Wat drijft wanhopige ouders tot het ontvoeren van hun kind? Wat zijn de gevolgen en hoe kunnen ontvoeringen worden voorkomen? Dirk Willem Postma doet verslag van recente onderzoeksbevindingen en nieuwe inzichten.
* Bas Levering sprak met Piet Guijt, directeur van het Islamitisch College in Amsterdam-West, die vorig jaar in de media gebrandmerkt als 'de slechtste school van Nederland'.
* Bernadette Verhagen-Göbbels beschrijft de schaalvoordelen en risico's van het opgroeien in grote gezinnen.
* Ido Weijers betoogt dat Ruud Bullens bij het harde verhoor van de elfjarige Maikel in het kader van de Schiedammer parkmoord regels heeft overtreden die voor elke pedagoog vanzelf moeten spreken. 'Ten onrechte is geconcludeerd dat pedagogen niet mogen ingrijpen.
* Wouter Pols bestudeerde Zonde van de tijd van E. A. Godot, maar het boek bracht hem voorbij de hoofdzonden: een pleidooi voor pedagogische deugden.

Pedagogiek in Praktijk (PiP) verschijnt tweemaandelijks. Het magazine biedt praktijkgerichte informatie over opvoeding en onderwijs. Op toegankelijke wijze houdt het tijdschrift professionele opvoeders en geïnteresseerde ouders op de hoogte van wetenschappelijk onderzoek en nieuws uit de pedagogische werkvelden. Pedagogiek in Praktijk is daarnaast een platform voor discussie over pedagogische vraagstukken.

Dirk Willem Postma

Eindredacteur Pedagogiek in Praktijk Magazine

Uitgeverij SWP

Postbus 257

1000 AG AMSTERDAM

Tel: 020 3307200

Fax: 020 3308040

Email: swp@swpbook.com

Web: www.swpbook.com

Lees het gehele artikel op www.pipm.nl.