Ingezonden persbericht


PERSBERICHT
Generale repetitie Renger: het gaat snoeihard in de F3 Euro Series

HOCKENHEIM 05 APRIL 2007 - Het was hard knokken de afgelopen twee dagen op het circuit van Hockenheim. Soms reed Renger van der Zande in de top vier en soms moest hij genoegen nemen met een negende plaats. Renger kijkt na deze officiële testdagen in de F3 Euro Series met gezond vertrouwen naar de seizoensopening op 21 april. Al met al liet de 21-jarige Nijmegenaar samen met zijn team Prema Powerteam een sterke indruk achter.

Alle bekende teams zoals ASM, Mücke en Manor waren op volle oorlogssterkte aanwezig. Het Prema Power team hield het hoofd koel. Ze concentreerden zich op het veelvuldig variëren van afstellingen, wisselen van veren en schokbrekers en zoeken naar een optimum voor alle bochten. Renger imponeerde consequent door in de eerste sector, met een lange snelle bocht, heel hard te gaan. Omdat hij als enige op het gas bleef was hij hier met afstand de snelste van de 22 coureurs. Verder sprong het team zuinig om met de nieuwe banden, waarvan slechts twee sets per dag gebruikt mochten worden. Renger gebruikte maar één set en heeft daardoor straks over twee weken een setje extra voor de kwalificatie. Kortom, tactiek alom tussen de topteams.

Gaat Renger het gat dichten naar de ouderejaars frontrijders? Over drie weken weten we het. Hijzelf heeft het gevoel dat zijn leercurve stijl is en dat hij met Prema Power een regelmatige podiumklant zal zijn.

RENGER VAN DER ZANDE : "Wat is dit een scherpe competitie! Twee metertjes later remmen en je schuift zo vijf plaatsen op in de rangschikking. Het zit ongelooflijk dicht bij elkaar en er wordt vreselijk hard gereden. Hartstikke leuk en uitdagend. Ik vindt het fantastisch dat ik in mijn vierde autosport jaar meeknok in deze mondiale topklasse. Dit is de springplank naar de Formule 1. Het is me nu wel duidelijk waarom. Mijn team werkt hard en is onwijs gemotiveerd. Niets is ze teveel. Ik zie het helemaal zitten.

Voordat Renger over drie weken zijn seizoenstart maakt heeft hij eerst nog twee andere uitdagingen. Aanstaand weekend is hij de studio analist voor RTL 7, bij de uitzending van de F1 GP van Maleisië. Verder rijdt hij over anderhalve week de A1 GP wedstrijd in Shanghai, voor A1 Team Nederland. Jeroen Bleekemolen blijft deze keer thuis en Renger zal het hele weekend rijden. Renger's supporters kijken al reikhalzend uit naar deze wedstrijd.