OPG Groep N.V.

Persbericht

Utrecht, 5 april 2007

OPG verkoopt laboratoriumactiviteiten

OPG heeft RegiLabs aan Isotron Nederland B.V. verkocht. De kleinschalige laboratoriumactiviteiten behoren niet tot de kernactiviteiten van OPG. De strategie van OPG is nadrukkelijk gericht op de eindgebruiker.

De verkoop is, via een 100% aandelentransactie, per 1 april geëffectueerd. De transactie zal een verwaarloosbare invloed hebben op het nettoresultaat en zal daarmee de door OPG Groep voor 2007 afgegeven vooruitzichten niet beïnvloeden. De resultaten van RegiLabs worden in de verslaglegging van OPG verantwoord onder het segment `Overig'.

RegiLabs is een internationaal opererend laboratorium waar chemisch en microbiologisch onderzoek wordt uitgevoerd op farmaceutische grondstoffen, producten, verpakkingsmaterialen en medische hulpmiddelen voor de farmaceutische en cosmetische industrie, ziekenhuizen en apotheken. Er werken circa 20 mensen bij RegiLabs. Over 2006 genereerde RegiLabs een omzet van 1,9 miljoen.

Isotron Nederland B.V. is onderdeel van Isotron Groep, één van de wereldspelers op het gebied van sterilisatie die onlangs is overgenomen door Synergy Healthcare plc. De onderneming levert diensten op het gebied van sterilisatie middels gammadoorstraling en electronbeamdoorstraling. De onderneming biedt daarnaast laboratoriumdiensten aan, met name op het vlak van microbiologie, met vestigingen in South Marston en Thorne (Verenigd Koninkrijk), Abergavenny (JMJ Labs, Verenigd Koninkrijk), Tullamore (Ierland), Kuala Ketil (Maleisië) en Ede (Nederland). In 2001 heeft OPG Gammaster, een onderneming die zich bezighoudt met het steriliseren en decontamineren via gamma- en electronbeamdoorstraling, eveneens aan Isotron verkocht.

Voor nadere informatie:
Catrien van Buttingha Wichers, Hoofd Corporate Communicatie c.v.buttingha@groep.opg.nl
Telefoon : (030) 282 16 09
Fax : (030) 282 16 60

OPG Groep is een retail- en distributieonderneming voor geneesmiddelen en medische middelen. Daarbij maakt OPG gebruik van drie kanalen: het voeren van apotheken en een groothandel (apotheken), het aanbieden van medische middelen voor de thuiszorg en daaraan gerelateerde diensten (direct) en de marketing en distributie van geneesmiddelen en medische hulpmiddelen aan ziekenhuizen en verpleeghuizen (institutioneel). De consument staat centraal: de klant vraagt en OPG levert, via welk kanaal dan ook.
OPG is marktleider op de Nederlandse markt en daarnaast ook actief in Polen, België, Duitsland, Noorwegen, Hongarije en Zwitserland. OPG heeft circa 6.700 medewerkers in dienst. OPG is opgericht in 1899 en staat sinds 1992 genoteerd aan Euronext Amsterdam. Handelsregister Utrecht nr. 30000534
OPG Groep N.V.

Europalaan 2, Utrecht Corporate Communicatie Postbus 2066 Telefoon: +31(0)30 2821609 3500 GB Utrecht Fax: +31(0)30 2821660


---- --