Politie Gelderland-Zuid


Motoragent gewond na aanrijding


Gameren, 05-04-2007 * Woensdag omstreeks 16:30 uur is een motoragent van de Politie Gelderland-Zuid gewond geraakt toen hij op de kruising van de Van Heemstraweg met de Startstraat werd aangereden door een 42-jarige automobilist uit Den Bosch. De motoragent reed op dat moment vanuit de richting Brakel richting Zaltbommel en haalde links in. Ter hoogte van de Startstraat sloeg de 42-jarige bestuurder - in strijd met het verkeersbord daar - linksaf. De agent kon een aanrijding niet meer voorkomen.


Politie en ambulance gingen erheen en troffen de motoragent gewond aan. Omstanders hadden intussen de helpende hand geboden. De agent is door ambulancepersoneel ter plekke onderzocht en later overgebracht naar het Groot Zieken Gasthuis in Den Bosch. Hij heeft vermoedelijk een gebroken rib en schouderblad.


De afdeling Verkeersongevallenanalyse heeft nader onderzoek naar de toedracht ingesteld. Sporen zijn vastgelegd en onderzocht en er is technisch onderzoek aan beide (beschadigde) voertuigen verricht. Ook namen agenten van een aantal getuigen verklaringen af. De Bosschenaar is ter plaatse nog als verdachte gehoord. Rond 19.10 uur kon de weg weer voor verkeer worden vrijgegeven.


Uit het onderzoek (tot dusver) zou blijken dat de bestuurder van de auto vanaf de Van Heemstraweg linksaf sloeg waar dit niet is toegestaan. Ook zou de 42-jarige voorrang hebben moeten verlenen aan inhalend verkeer op dezelfde rijbaan/-strook. Het onderzoek wordt nog voortgezet.
(08)