Bron:

Groningen, 5 april 2007

Aan: De gemeenteraadsleden van de gemeente Groningen

Betreft: Bezwaar tegen goedkeuring van de gemeente van inhoudelijke en financiële verantwoording van INLIA van het noodfonds voor kinderen in 2006.

Geachte gemeenteraadsleden,

Na maanden van aandringen bij de gemeente hebben we gisteren de financiële verantwoording van INLIA van het noodfonds voor kinderen in 2006 ontvangen. Tot onze verbijstering hebben wij geconstateerd dat met goedkeuring van het college van burgemeester en wethouders een groot deel van de 16.512,00 Euro - te weten 7.020,00 Euro - niet bij de kinderen zelf is beland maar onder de noemer administratiekosten bij INLIA zelf is terechtgekomen.

Tevens blijkt dat INLIA naar eigen goeddunken een deel van de overige EUR 9.492,00 die voor de kinderen bestemd was naar eigengoeddunken heeft besteed zonder overleg met ouders en betrokken organisaties.

Wij vinden deze gang van zaken onacceptabel. En verwachten van de gemeenteraad dat zij het college verzoekt om er zorg voor te dragen dat de 7020,00 Euro met terugwerkende kracht alsnog bij de betrokken kinderen terecht komt.

In de eindrapportage project kinderbijstand van INLIA aan de gemeente Groningen staat op pagina 1 ten onrechte vermeld dat INLIA met de Werkgroep Vluchtelingen en andere vernoemde organisaties een "commitment heeft verkregen ten behoeve van een correcte en toetsbare toepassing van de regeling voor de doelgroep. Wij hebben bij een eenmalig overleg met INLIA aangegeven dat wij vinden dat alle betrokken kinderen een gelijk bedrag van +/- 200 Euro moesten krijgen conform een gerechtelijke uitspraak en dat dit bedrag door de dienst SoZaWE moet worden uitgekeerd vanwege de eigen politieke verantwoordelijkheid van de gemeente en niet naar eigen goeddunken van INLIA.

I.a.a. Het college van burgemeester en wethouders van Groningen

Stichting INLIA