Maarten van Rossem in debat over het nut van Europa


TILBURG, 20070320 -- Het Soeterbeeck Programma van de Radboud Universiteit Nijmegen organiseert in samenwerking met de BrabantBalie op 5 april 2007 een debat met als thema Europa; Democratie of bureaucratie? in Zaal 16, Carré 16 te Tilburg. Sprekers zijn: Maarten van Rossem, Kathalijne Buitenweg, Kees Klop, Alfred Pijpers (column). Het debat wordt geleid door Rindert de Groot, mede oprichter van Cool Politics en duurt van 20.00 - 22.00 uur. De toegang is gratis. Meer informatie: www.use-debatten.eu.

Vragen waarop een antwoord gezocht wordt zijn: wat is het nut van Europa - de United States of Europe? Europa is een gemeenschappelijke markt met een munt maar moet Europa ook een echte politieke eenheid worden?

Na de verkiezingen voor de Tweede Kamer durven politici het woord Europa weer te gebruiken. Tijdens de verkiezingscampagne was het oorverdovend stil. Maar nu wordt er weer gesproken en gedebatteerd over Europa. En dat is hard nodig, want buiten Nederland gaat de Europese eenwording gewoon door. Europa beïnvloedt ons, of we willen of niet. Willen wij Nederlanders invloed op de richting van de ontwikkeling van Europa, dan kunnen we niet langer aan de kant blijven staan.

Dit debat maakt deel uit van een serie van drie debatten in Nijmegen, Tilburg en
's-Hertogenbosch. Woensdag 28 maart in LUX Nijmegen is het thema Europa; Markt of staat? met o.a. Agnes Jongerius als spreker. Woensdag 25 april in de Verkadefabriek te 's-Hertogenbosch is het onderwerp Europees burgerschap?met o.a. Antoine Bodar.

De debatten zijn gratis toegankelijk. Meer informatie? Reageren? Inschrijven? Ga naar www.use-debatten.eu.





Soeterbeeck Programma