Ingepakt kozijn levenslang beschermd


TIEL, 20070405 -- Kenniscentrum Houtrotvrij Nederland rekent definitief af met schade aan kozijnen en andere houten gevelelementen, ontstaan als gevolg van verfgebreken, houtrot en constructiefouten. Deze problemen worden voorkomen of opgelost door een baanbrekend en duurzaam systeem. Dit innovatieve systeem van ventilerende bescherming van kozijnen is een vorm van bouwfysisch onderhoud en lost kozijnproblemen definitief op.

Geen risico's
Het ventilerende beschermingssysteem bestaat uit een duurzaam natuurlijk materiaal om het bestaande kozijnhout heen. Door de ruimte tussen het hout en het nieuwe duurzame omkapsel, is ventilatie mogelijk. Dit resulteert in een blijvende droge houtconstructie, die niet meer rot. In de bouw vormen kozijngebreken een veelvoorkomend probleem. Het ventilerende systeem voorkomt schade als gevolg van bijvoorbeeld onjuiste kozijnconstructies. Dit systeem verlost de aannemer definitief van eventuele claims na oplevering van een woning.

Garantie
Houtrotvrij Nederland geeft op het systeem een garantie af voor de levensduur van de woning(en) of neemt garanties desgewenst over. Het verwijderen en voorkomen van schade en het stopzetten van steeds terugkerend schilderwerk, levert een besparing op van 50% op de onderhoudskosten van kozijnen. Huiseigenaren, en in het bijzonder Verenigingen van Eigenaren, hebben niet meer te maken met dure klim- en steigerkosten en steeds terugkerend schilderwerk. Deze bouwfysische kozijnbescherming heeft een gunstige invloed op het onroerend goed, dat geen zwakke punten (meer) kent op het gebied van kozijnen.

Duurzaam en milieuvriendelijk
De afwerking is bestand tegen alle weersinvloeden en maakt schilderen overbodig. Het materiaal is opgebouwd uit 80% natuurlijke producten zoals steenvezels en voor 20% uit lijmen en coating. Het systeem heeft een Dubokeurcertificaat en kent een zeer lange levensduur. Er is geen hout en verf meer nodig gedurende de levensduur van de woning.

Kenniscentrum Houtrotvrij Nederland
Kenniscentrum Houtrotvrij Nederland BV heeft als adviesorganisatie specifieke bouwfysische kennis in hout en vochtgedrag bij woningen en gebouwen opgebouwd. Zij concentreert zich op het voorkomen van problemen, in plaats van het tijdelijk bestrijden ervan. En zij verwijdert de oorzaken van schade of te verwachten schade aan kozijnen door een analyse van de juiste maatregelen. In een gratis quickscan onderzoekt dit kenniscentrum de huidige onderhoudstoestand, brengt ze advies uit en geeft een nauwkeurige prijsindicatie.