Ingezonden persbericht

Haaksbergen, 5 april 2007

Grote heidebrand in Haaksbergen

Vanavond is een groot stuk natuurgebied in het Assinkbos te Haaksbergen afgebrand. De brand is ontstaan rond 17.30 uur en was rond 19.00 uur onder controle. De brandweer heeft zeer snel opgeschaald naar zeer grote brand en heeft 8 blusvoertuigen ingezet om de brand te bestrijden. Momenteel is de brandweer bezig met nablussingswerkzaamheden.

Rond 17.30 uur werd de brandweer van Haaksbergen gealarmeerd voor een heidebrand aan de assinksweg in Haaksbergen. Omdat heide, dat bestaat uit buntgras, de eigenschap heeft vuur snel te verspreiden is snel opgeschaald naar zeer grote brand. In totaal zijn 8 blusvoertuigen en een aantal tankwagens ingezet om de brand te bestrijden. 4 blusvoertuigen hebben gedurende het incident standby gestaan. Korpsen uit de hele regio Twente zijn ingezet. Rond 1900 uur werd het sein brandmeester gegeven. Momenteel is de brandweer nog bezig met nablussingswerkzaamheden.

Net buiten het getroffen gebied staan twee woningen. De woningen en de bewoners hebben geen gevaar gelopen. De brand is gemeld door een bewoonster van een van de woningen. Tijdens de brand is de Assinkweg vanuit beide kanten afgesloten geweest voor het verkeer. De brandweer schat in dat het getroffen gebied circa 15 ha groot is. Naast heide zijn ook jeneverbesstruiken afgebrand. Er hebben zich geen persoonlijke ongelukken voorgedaan.

Naar de oorzaak van de brand zal een onderzoek worden ingesteld.

Inlichtingen voor de pers:
Operationele Voorlichting Brandweer, Loes Hilbrink, 06 - 22 60 57 52
-----------------------
PERSBERICHT BRANDWEER

---- --