Matrozen & bruidsparen gezocht

26.03.2007 / 10:28 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Maritiem museum rotterdam

Maritiem museum rotterdam

In het paasweekend van 6 tot en met 9 april organiseert het Maritiem Museum Rotterdam diverse activiteiten rond het museumschip 'Buffel'. Tijdens dit Buffelweekend worden oud-matrozen én echtparen met een bruidsfoto op de Buffel extra in het zonnetje gezet.

Het 19e eeuwse stoomschip Buffel is nog tot 1973 in gebruik geweest als logementschip van de Koninklijke Marine. Veel jongens en mannen zijn hier opgeleid tot echte mariniers. Voor het Buffelweekend is het Maritiem Museum op zoek naar oud-matrozen die ooit op de Buffel opgeleid zijn.

Foto
Ook is het museum op zoek naar bruidsparen die trouwfoto's hebben laten maken op de Buffel. Het museumschip is namelijk een geliefde locatie voor het vastleggen van bijzondere momenten. Dit paasweekend krijgen zowel matrozen als echtparen, op vertoon van een foto van hun 'Buffeltijd', extra attenties cadeau! Alle overige belangstellenden mogen het schip dit paasweekend gratis bezoeken (de museumentree is niet gratis).

Voor de hele familie
Het Buffelweekend staat bol van activiteiten rondom het museumschip. Er worden speciale familierondleidingen gegeven aan boord. Ook zijn er spannende en leuke activiteiten voor de kinderen, zoals een Buffelkijkdoos maken of het Buffelkwartetspel spelen. Er is een speurtocht over de Buffel en doe-het-zelf-rondleidingen, waarin bezoekers zichzelf of familie rond kunnen leiden.

Sinds 1979 heeft de Buffel haar vaste ligplaats in de Leuvehaven, naast het Maritiem Museum Rotterdam.