Ingezonden persbericht


Prilpop bestaat 25 jaar

De Paasdagen staan weer voor de deur, en zo dus ook weer het befaamde Prilpopfestival (http://www.prilpop.nl/), Nederlands gezelligste entreevrije festival. Dat een festival ter grootte van Prilpop gratis is, is uniek in zijn soort. Prilpop wordt helemaal gedreven door vrijwilligers en goodwill van de bands. Zoals elk jaar wordt Prilpop gehouden in OJC Walhalla te Sevenum, Donckstraat 24/26 en wel vanaf vrijdag 6 april t/m maandag 9 april. Dit jaar vieren we extra feest want Prilpop bestaat 25 jaar!

Dit entreevrije festival biedt de mogelijkheid aan de beginnende (prille) en wat gevorderde bands hun kunsten te vertonen aan een groter publiek. Ook dit jaar werden we weer verrast door de hoeveelheid aanmeldingen en de steeds professionelere opgenomen demo's. Uit de meer dan 200 aanmeldingen hebben we een zo gevarieerd mogelijk programma proberen samen te stellen. Veel bands komen uit de provincie, maar ook van buiten de Limburgse en zelfs Nederlandse grens prijken namen op het affiche.

Naast de livebands in de zaal is er op de eerste verdieping ook weer de gelegenheid om rustig een pilsje te pakken. Hier zijn alle bands te volgen op een groot videoscherm via ons eigen TV-station: TV Walhalla. Dit TV-station wordt verzorgd door Blossum (www.blossum.com), beter bekend als de bloemenstrooiers op o.a. de Parkfeesten, Lowlands en Dance Valley. Zij zullen het prilpopnieuws en de interviews op een leuke en creatieve manier verzorgen.

Op de 2e verdieping kunnen de danceliefhebbers zich uitleven. De vrijdag wordt dit feestje verzorgd door de Silent Disco van 433fm.com! De Silent Disco landt na een wild begin van het jaar via Japan, Nieuw-Zeeland, Australië, Engeland, Schotland, Spanje, België en Frankrijk in Sevenum. In een meerkanalige deejay battle zullen djOD, NOdj, dj Funky Money en dj Steven Guts elkaar met rock, dance, house, pop, folk, techno en ethnic music te lijf gaan. Op zaterdag- en zondagavond zal er in het Prilpopcafé het traditionele dancefeest Dance Phase II plaatsvinden met 4 DJ's.

OJC Walhalla beschikt ook over een grote tuin waarin men onder een grote verwarmde tent een feestje kan bouwen. De bezoekers hoeven op Prilpop ook geen honger te lijden, want er is ook aan de hongerige medemens gedacht. Buiten staat een eetgelegenheid met allerlei heerlijke Turkse specialiteiten.

Prilpop heeft in vijfentwintig jaar al veel bands het podium gehad die later (inter)nationale roem mochten genieten. Zo gingen onder andere; Rowwen Heze, De Heideroosjes, Green Lizard, Jane Doe, Dreadlock Pussy, After Forever en nog zo'n 400 andere bands die van dit jaar voor.