KNWV

Nieuwsbericht Zeilen

29-3-2007

International Easter Optimist Regatta

In het paasweekend van 2007 (6 9 april) organiseert
watersportvereniging Braassemermeer samen met de Optimist Club Nederland (OCN) de 22e Magic Marine International Easter Optimist Regatta.

Dit jaar zullen ongeveer 270 jeugdige zeilertjes (jongens en meisjes) uit 12 landen fel strijden om dit prestigieuze evenement op hun naam te schrijven. De Easter Regatta begon in 1986 met 75 deelnemers uit voornamelijk de Scandinavische landen, die op deze manier al in het voorjaar wedstrijd konden zeilen terwijl er bij hen zelf nog ijs lag. In de eerste jaren groeide het evenement zeer hard en er moest al snel een maximum van 270 deelnemers worden ingesteld. In veel landen wordt er dan ook selectie gevaren om aan de Magic Marine Easter Regatta mee te mogen doen. Net als de vorige vijf jaar zullen er zelfs deelnemers vanuit de Verenigde Staten komen!

De zeilertjes worden ook dit jaar in zes groepen verdeeld die
afwisselend tegen elkaar varen. Vrijdagmiddag 6 april gaat het evenement van start met de eerste twee races, maar al de hele week voorafgaand zijn er deelnemers uit diverse landen aan het trainen om te wennen aan de lokale omstandigheden. Zaterdag 7 april staan er drie wedstrijden op het programma en zondag worden er wederom drie
wedstrijden gevaren. Na de races van zondag worden aan de hand van het klassement de drie groepen voor de twee finale races van maandag vastgesteld. Na deze twee wedstrijden zal dan bekend zijn wie de titel overneemt van de Zweed Hermann Tomasgaard, de winnaar van vorig jaar.

WV Braassemermeer (Roelofarendsveen) is een actieve
watersportvereniging met veel aandacht voor zeiltrainingen en
(nationale en internationale) zeilwedstrijden. De vereniging, die dit jaar 89 jaar bestaat, heeft ruim 900 leden, waaronder winnaars van de Volvo Ocean Race en de Americas Cup. WV Braassemermeer beschikt over vele faciliteiten, zoals een ruime haven en een gezellig clubhuis met grandioos uitzicht over de Braassemermeer. Meer informatie over de vereniging en de wedstrijden vindt u op de uitgebreide website www.braassemermeer.nl.

Het evenement wordt gesponsord door Magic Marine, Van Wettum Boats, Check Point, Joker Boats International en Olimpic sails.

Internetadres: www.braassemermeer.nl
E-mailadres:pr@braassemermeer.nl