Ingezonden persbericht


Vrijdag 6 april in World's Untold Stories:

GAY CONVERSION

Documentaire over controversiële "bekeringskampen" voor homoseksuelen in de VS

Voor sommige christelijke groeperingen in de Verenigde Staten is homoseksualiteit niet alleen een zonde, het wordt ook gezien als een geestesziekte. Daarom geloven deze groeperingen dat homoseksualiteit kan worden "genezen". De documentaire 'Gay Conversion' laat zien dat deze groeperingen inmiddels meer dan 100 kampen hebben opgezet waar "heroriëntatie therapie" wordt gegeven met de intentie om homoseksuelen tot hetero's te bekeren. De bekeringsprogramma's zijn 'big business' en zeer controversieel; degenen die de therapie geven zeggen dat zij in 30% van de gevallen succesvol zijn, tegenstanders vinden de 'therapie' gevaarlijk. Bij sommige deelnemers leidde het tot zelfmoordpogingen omdat zij het gevoel hadden te falen in de ogen van God wanneer zij er niet in slaagden van hun homoseksualiteit te 'genezen'.

World's Untold Stories

De serie "World's Untold Stories" wordt iedere vrijdagavond van 20.00 uur - 20.30 uur uitgezonden en brengt de kijker op plaatsen waar zelden een camera komt. Moedige filmmakers vertellen de verborgen verhalen over de zwaksten in de maatschappij en degenen die hiervan misbruik maken.

Een speciale website, www.cnn.com/untoldstories, bevat wekelijks actuele programma informatie, video's en een blog bij de serie.

Gay Conversion wordt uitgezonden op:

Vrijdag 6 april maart om 20.00 uur

Zaterdag 7 april om 13.00 uur en 00.00 uur

Zondag 8 april om 23.00 uur


---

Noot voor de redactie (