Gemeente Beek


Expositie Herdenken doet pijn

Beek, april 2007

Binnenkort staat de muziekschool Artamuse Beek in het teken van de herdenking van slachtoffers van oorlogsgeweld. Van 6 april tot en met 5 mei organiseren de Stichting Herdenking Oorlogsslachtoffers Beek en Culturele Werkgroep Beek een bijzondere expositie met kunstuitingen afkomstig van alle basisscholen in Beek.

Deze kunstexpositie wordt op vrijdag 6 april om 17.00 uur geopend door burgemeester van Beek, dhr. A.M.J. Cremers. Het geheel wordt opgeluisterd door het kinderkoor Cantarella uit Neerbeek. De opening in de muziekschool Artamuse te Beek is voor iedereen vrij toegankelijk.

Het thema dat dit jaar op 5 mei centraal staat bij de herdenking van de slachtoffers van de Tweede Wereldoorlog is: Herdenken doet pijn. Basisschoolleerlingen van de groepen 7 en 8 in de gemeente Beek zijn met dit thema op een kunstzinnige wijze aan de slag gegaan. Zij tekenden bomen, die in hun grillige gestalte weerspiegelen wat zij in hun vaak lange leven allemaal hebben doorstaan.

De expositie is verder te bezichtigen in muziekschool Artamuse op: maandag t/m vrijdag van 13.00 tot 21.30 uur, woensdag van 12.00 tot 21.30 uur, zaterdag van 10.00 tot 12.00 uur.