TROS

Afdeling Marketing & Communicatie
Hilversum, 05-04-2007

Televisie
VERMIST
Uitzending vrijdag 6 april
Nederland 1 - 20.30 uur

Vermist over Kamal Broers uit Breda

is verdwenen kamal uit breda omgebracht
op isla margarita?

De 29-jarige Kamal Broers uit Breda wordt vermist sinds 3 augustus 2005. Kamal - net vader van dochtertje Camilia - trachtte in Venezuela een energiedrank aan de man te brengen, maar kwam in contact met de Nederlandse crimineel Michael. Volgens getuigen heeft Michael hem ertoe aangezet om op Isla Margarita toeristen op te lichten en hen drugs te verkopen. Michael had overal connecties. Hij liet corrupte agenten het paspoort van Kamal innemen dat hij voor een flink geldbedrag terug kon kopen. Kamal vroeg z'n moeder Adrianne vanuit Nederland geld over te maken en op 3 augustus 2005 kuste hij z'n vriendin Yurley gedag om bij de bank het geld op te halen. Yurley zag de vader van haar kind in z'n auto stappen die werd bestuurd door Kamals chauffeur Newman. Buren merkten op dat achterin de broer van Newman, Jimmy, zat en dat is het laatste dat ooit van Kamal is gezien.

Twee weken geleden meldde een anonieme tipgever zich bij VERMIST. Hij zegt te weten wat er die fatale dag op Isla Margarita is gebeurd. Hij wijst Michael aan als opdrachtgever van de liquidatie van Kamal, maar Michael is inmiddels zelf slachtoffer van een aanslag. Afgelopen september werd de Nederlander in Caracas op straat doodgeschoten.

De anonieme tipgever heeft gesproken met de uitvoerders van de moorden die bekend zijn bij de politie. Al direct na de verdwijning van Kamal heeft de politie Kamals chauffeur Newman hardhandig aan de tand gevoeld omdat 'ie zich de auto van Kamal had toegeëigend. Hij ontkent moord, maar in de kofferbak troffen ze bebloede touwen aan.

In VERMIST van vrijdag 6 april een verslag van de gebeurtenissen in Venezuela en een gesprek met de doodsbange familie van Kamal.