Provincie Gelderland

PERSBERICHT

Nr.2007-198

Arnhem,5 april 2007

ACTIVITEITEN IN EN OM HET PROVINCIEHUIS

De leden van het college van Gedeputeerde Staten vertegenwoordigen de provincie bij tal van gelegenheden Naast de provincie organiseren verschillende instellingen en organisaties bijeenkomsten en activiteiten waar gedeputeerden en de Commissaris van de Koningin bij aanwezig zijn. Bijgaand een overzicht van de bijeenkomsten en activiteiten die in de komende periode van belang zijn.

Vrijdag 6 april
De onderhandelaars van CDA, PvdA en ChristenUnie presenteren het bereikte Coalitieakkoord voor de komende vier jaar. Theo Peters (CDA), Corina van der Valk (PvdA) en Annelies van der Kolk (ChristenUnie) zullen het akkoord toelichten en tevens bekendmaken wie de kandidaat-gedeputeerden zijn en hoe de portefeuilles verdeeld worden. De kandidaat-gedeputeerden zijn ook aanwezig. Na de ondertekening van het akkoord volgt de toelichting, waarna de pers de gelegenheid heeft om vragen te stellen aan de onderhandelaars. (12.00 uur; Zuidgalerij van het Huis der Provincie, Markt 11 in Arnhem)

Zaterdag 7 april
Gedeputeerde René van Diessen is te gast bij Stichting Molen de Koe in Ermelo. Hij zal tijdens een korte informele bijeenkomst de stand van de financiële thermometer op het plein voor de molen verhogen. De provincie heeft door middel van het RUP-subsidie (Regionaal Uitvoerings Programma) een forse injectie geleverd in het plan om de molen en naastgelegen pakhuis te restaureren. (11.30 uur; Stichting Molen de Koe in Ermelo. Contactpersoon bij de stichting is de voorzitter, de heer Poolen, tel. (0341) 55 81 73)

Woensdag 11 april
Provinciale Staten komen in de nieuwe samenstelling bijeen voor de maandelijkse vergadering. Bovenaan de agenda staat de vaststelling van coalitieakkoord van CDA, PvdA en ChristenUnie voor de jaren 2007-2011. Vervolgens worden de zes beoogde gedeputeerden benoemd. Afscheid wordt genomen van gedeputeerden René van Diessen en Wim Dijkstra. Verder worden de beoogde Statenleden beëdigd en worden de nieuwe Statencommissies ingesteld.
Kijk voor overige agendapunten: www.gelderland.nl (vanaf 10.00 uur; Statenzaal in het Huis der Provincie, Markt 11 in Arnhem. De Statenvergadering is 'live' te volgen via internet www.gelderland.nl/statenlive. Meer informatie: Bob Roelofs, Statengriffier, tel. (026) 359 85 58)

Donderdag 12 april
Gedeputeerde Theo Peters verricht de opening van het woon-zorgcomplex Steegakker in het centrum van Dodewaard. Het gaat om een kleinschalig project, 19 koopwoningen en 21 huurwoningen. Naast Theo Peters spreken Aad van Mil, directeur SWB, een bestuurder van Neder Betuwe en Piet van der Heiden van de woonstichting Dodewaard. In de kern Dodewaard staan woningen die niet meer aan de wensen van de bewoners voldoen. Daarnaast zijn er geen zorgvoorzieningen voor ouderen in deze kern. Inwoners van Dodewaard die op dit moment zorgbehoevend zijn, moeten daardoor verhuizen naar omliggende dorpen. (14.00 - 15.30 uur; woon-zorgcomplex Steegakker aan de Steenakker midden in het centrum van de gemeente Dodewaard)