Nederlandse Tafeltennisbond


Gerben Last behaalt zilver op Open Tjechische

05-04-2007

Deze dagen worden de Open Tjechische kampioenschappen voor sporters met een beperking gehouden. Gerben Last verraste vandaag vriend en vijand door in de open klasse beslag te leggen op een tweede plaats.

Gerben kwam goed uit de startblokken door relatief eenvoudig te winnen van Frederic Bellais uit Frankrijk en Dragan Buncic uit Servië. Daarna won Gerben Last met 3-0 van Vadim Buzin uit Rusland. In de wedstrijd tegen Yuriy Shchepanskiy uit de Ukraine kwam Gerben behoorlijk in de problemen. Bij 2-0 achter werden 2 matchpoints weggewerkt. Gerben Last bleef nu met de backhand korter aan de tafel spelen en bracht hierdoor zijn favoriete forehand in stelling. De winst (3-2) werd alsnog binnengehaald.

In de kwartfinale had Gerben één game nodig om het spel van Richard Csejtev uit Slowakije te controleren. Daarna ging het snel. Vooral op de forehand topspin parallel had Csejtev geen antwoord. In de halve finale werd de zegereeks voortgezet. Dit keer moest de Fransman Christophe Rozier er aan geloven. De Fransman zocht met regelmaat de aanval maar had geen goed antwoord op de snelle forehand tik van Gerben Last (winst 3-1).

In de finale startte Gerben Last goed. Na gamewinst en een voorsprong in de tweede game (verlies 12-10) ging het snel. Gerben speelde nog steeds een goede eerste opening maar had moeite met de plaatsing. Gilles de La Bourdannaye (Frankrijk) nam boven tafel de forehand topspinopening over (zowel met backhand en forehand). Gerben Last kon het hoge tempo moeilijk volgen en verliest uiteindelijk met 3-1.

Morgen worden de singlewedstrijden in de eigen klassen afgewerkt.