06.04.2007 / 09:17 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Souki.com

Souki.com

Nieuwe Nederlandse entertainment zoekmachine

Op smaak en voorkeur georiënteerde zoekmachine verandert de manier waarop je zoekresultaten krijgt aangeboden.

6 april 2007- Souki.com lanceert vandaag haar entertainment zoekmachine. Voortaan geen statische resultaten meer - zoals je gewend bent van de huidige grote zoekmachines - maar zoekresultaten op basis van jouw persoonlijke smaak en voorkeuren. Niet meer zoeken tussen
1.600 resultaten, maar alleen voor jou relevante en passende informatie.

Met Souki.com kun je eenvoudig zoeken naar restaurants, bars, hotels, activiteiten en personen. Souki.com helpt gebruikers met het vinden van plaatsen en personen die passen bij hun voorkeur en interesses. Iedereen krijgt resultaten in de volgorde die voor hem of haar belangrijk zijn. Het best passende resultaat staat dus altijd bovenaan.

Souki.com gebruikt het eigen 'TwinMatch'- principe om de zoekresultaten te personaliseren. Hierbij worden reviews, zoekgedrag en interesses vergeleken met andere mensen met dezelfde smaak en voorkeuren. Hoe meer overeenkomsten er zijn, des te meer invloed dat heeft op de volgorde van de zoekresultaten.

Niet alleen voor de eindgebruiker, maar ook voor adverteerders biedt Souki.com interessante mogelijkheden. 'Bij huidige zoekmachines wordt de eindgebruiker vaak lastiggevallen met niet-relevante en opdringerige reclame. Eindgebruikers, maar ook adverteerders, zijn hier niet mee gebaat. Souki.com laat alleen die advertenties zien, die passen bij het gebruikersprofiel en hetgeen gezocht wordt. Hierdoor gaat de effectiviteit omhoog, terwijl de kosten voor een adverteerder dalen,' aldus Ernstjan Albers, CEO en oprichter.

De afgelopen drie maanden is de service in besloten kring getest. De resultaten van zowel gebruikers als adverteerders zijn aanleiding geweest om versneld meer gebruikers toe te laten. Souki.com is binnenkort ook op je mobiele telefoon te gebruiken. Een lekker restaurant of gezellig café vinden dat echt bij je past terwijl je al in de stad staat. Met Souki.com wordt dit werkelijkheid.

Over Souki.com
Souki.com is in 2005 opgericht door Ernstjan en Marieke Albers. Souki.com heeft als missie het - onafhankelijk van locatie en hulpmiddel - samenbrengen van mensen, plaatsen en content. Souki.com werkt met een team van 16 professionals aan de nieuwste generatie zoektechnologie.

Voor meer informatie (