Regiopolitie Noord- en Oost-Gelderland

|     |Apeldoorn - Eigenaar gewond bij overval Hofstraat         |
De 35-jarige eigenaar van een shoarmazaak aan de Hofstraat in Apeldoorn is donderdagavond (5/4) gewond geraakt bij een gewapende overval. Rond 22.00 uur kwam een onbekende man de zaak binnen en eiste onder bedreiging van een vuurwapen geld. Er ontstond een handgemeen tussen de eigenaar en de overvaller, waarbij de eigenaar werd geslagen en een hoofdwond opliep. Er is niet geschoten.

Een aanwezige klant kwam te hulp, waarna de overvaller zonder buit op de vlucht sloeg. Hij werd direct achtervolgd door de eigenaar en de klant maar de man wist via de Hofdwarsstraat in de richting Kalverstraat te ontkomen. De gewonde eigenaar is per ambulance naar het ziekenhuis vervoerd, hij kon na behandeling weer naar huis.

De politie is direct een uitgebreid onderzoek gestart waarbij o.a. een speurhond is ingezet. De overvaller is ongeveer 1.70 meter lang, mager postuur, droeg een zwarte jas, een capuchon en een spijkerbroek. Getuigen - mogelijk mensen die op de bus in de Hofstraat stonden te wachten - worden verzocht met de politie te bellen via 0900-8844.

bert top 055 - 548 60 58

---- --