Persberichten stad Utrecht, 09.50 uur

Utrecht, 06-04-2007

Twee mannen aangehouden voor diefstal

UTRECHT De politie heeft donderdagavond twee mannen aangehouden omdat zij geprobeerd hadden een helmkoffer te stelen van een bromfiets.

Omstreeks 22.55 uur kreeg de politie een melding dat op de Eisenhowerlaan een diefstal had plaatsgevonden van een helmkoffer achterop een bromfiets. Ter plaatse troffen de agenten de eigenaar van de bromfiets aan. Deze verklaarde de verdachten gezien te hebben op de Marshalllaan. Aan de hand van de opgegeven signalementen kon de politie twee mannen 18 en 24 jaar beiden uit Utrecht aanhouden. Het tweetal werd voor verhoor meegenomen naar het bureau.

35 Autos vernield

UTRECHT De politie is op zoek naar getuigen die hebben gezien dat donderdagmorgen in de omgeving van de 2de Daalsedijk een groot aantal autos werd vernield.

Diverse mensen belden omstreeks 08.05 uur naar de politie omdat zij beschadigingen aan hun auto hadden geconstateerd. Agenten gingen de buurt in en constateerden al snel dat aan en groot aantal autos vernielingen waren gepleegd. De autos stonden geparkeerd in de omgeving van de 2de Daalsedijk, Knopstraat, Amsterdamsestraatweg en de Jasmijnstraat. In totaal hadden en 35 autos schade opgelopen.

De politie verwacht nog meer aangiften uit de buurt en zoekt getuigen die iets gezien hebben van de gepleegde vernielingen. Heeft u informatie, belt u dan met de politie op tel. nummer 0900 88 44.

Achtervolging bestuurder op motorscooter

UTRECHT Donderdagmiddag heeft de politie een achtervolging van een motorscooter moeten staken vanwege de verkeersveiligheid.

Tijdens de surveillance zagen agenten een bestuurder op een motorscooter uit de Oosterleestraat komen rijden. De scooter was niet voorzien van een kenteken en had geen zijkappen. Bij het zien van de politie reed de bestuurder met hoge snelheid weg. De agenten zetten de achtervolging in. De bestuurder reed via de Burgemeester Norbruislaan naar het Bernhard Plein, Plesmanlaan, Amsterdamsestraatweg, Theo Tijssenplein en zo terug de Oosterleestraat in.

Hier staakten de agenten de achtervolging omdat de bestuurder al meerdere keren bijna iemand had aangereden. In de omgeving van het Theo Thijssenplein moest een moeder en een aantal kinderen opzij springen om niet door de man aangereden te worden. De bestuurder reed op sommige plekken ruim 100 km/u. De politie is een onderzoek gestart naar de bestuurder.

Drie meisjes aangehouden voor winkeldiefstal

UTRECHT Bij een winkel aan de Andesdreef heeft de politie drie minderjarige meisjes aangehouden voor het plegen van een winkeldiefstal.

Personeel van de winkel kreeg omstreeks 13.10 uur in de gaten dat drie meisjes zich verdacht gedroegen. In één van de pashokjes trof de medewerkster de drie meisjes met een aantal kledingstukken aan. De dames waren inmiddels al bezig om de beveiligingslabels van de kleding te verwijderen. De politie werd gebeld en de meisjes twee van 14 jaar en één van 15 jaar allen uit Utrecht - werden aangehouden en voor verhoor meegenomen nar het bureau.

Bromfietscontrole

UTRECHT De politie heeft donderdagmiddag op twee locaties een bromfietscontrole uitgevoerd.

Rond 15.00 uur werden in totaal 93 scooters en bromfietsen gecontroleerd. Hiervan hadden 53 bestuurders alles in orde. Voor de overige 40 bestuurders schreef de politie bekeuringen uit voor onder andere het niet kunnen tonen van een bromfietscertificaat, het onverzekerd rijden, het niet dragen van een helm en het hebben van ondeugdelijke remmen.