40% meer bezoekers bij Pensioenkijker. nl


06.04.2007 / 10:11 / Rubriek: Binnenland / Organisatie: Pensioenkijker.nl

Pensioenkijker.nl

Campagnes van Pensioenkijker.nl succesvol

Het aantal bezoeker van de website Pensioenkijker.nl is in 2006 spectaculair gestegen. Naast de website blijken ook de brochures die door de stichting zijn ontwikkeld een belangrijke informatiebron. De stichting is blij met de toegenomen belangstelling.

Het bezoek aan de website Pensioenkijker.nl is in 2006 ten opzichte van het jaar 2005 met ruim 40% gestegen. Dit blijkt uit het jaarverslag van de stichting Pensioenkijker.nl. De stichting denkt dat deze toename te danken is aan haar succesvolle campagnes. In 2006 was het centrale thema van de campagne wisselen van baan. 'Veel mensen hebben daar mee te maken, en zijn dus op zoek naar informatie' aldus voorzitter Elske ter Veld. De stichting heeft speciaal rond het thema informatiebrochures vervaardigd. Deze brochures zijn onder meer verspreid via het CWI. Daarnaast kan men de brochures downloaden van de website van de stichting.
Elske ter Veld: 'Wij zijn heel tevreden met de toegenomen belangstelling. Omdat mensen zo weinig weten van pensioen, voorziet Pensioenkijker.nl duidelijk in een behoefte. Wij vonden het dan ook een eer dit jaar de Gouden Megafoon te ontvangen voor al onze activiteiten.'

De stichting Pensioenkijker geeft in het jaarverslag aan de komende jaren door te gaan met de ontwikkeling van brochures. Tevens zal door middel van de Nationale Pensioenkijker.nl een trendmeting worden uitgevoerd, waarin gevolgd wordt hoe mensen over pensioen denken. 'De stichting probeert mensen meer te betrekken bij hun eigen pensioen. Daarom is het belangrijk te weten hoe mensen tegenover pensioen staan' aldus ter Veld.

De Stichting Pensioenkijker.nl richt zich op het verhogen van het pensioenbewustzijn van alle Nederlanders. Daarnaast heeft de stichting tot doel de burger objectieve en niet-commerciële informatie over pensioenen te verschaffen en de transparantie van pensioenregelingen te vergroten. Aan de Stichting Pensioenkijker.nl nemen de volgende organisaties deel: CNV, CNV Jongeren, Consumentenbond, CSO, FNV, FNV Vrouwenbond, MHP, MKB-Nederland, NBVA, Nibud, Ombudsman Pensioenen, Sociale Verzekeringsbank, Stichting De Ombudsman, Stichting voor Ondernemingspensioenfondsen, Stichting Pensioen Opleidingen, Unie van Beroepspensioenfondsen, Verbond van Verzekeraars, Vereniging van Bedrijfstakpensioenfondsen en VNO-NCW.